Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Irácký policista zadržel atentátníka a ještě stihl zapózovat

Autor: mka - 
29. května 2016
08:20

Fotka za všechny prachy? V tomhle případě nešlo ani tak o peníze, jako o život! Při pohledu na fotografii ze zásahu iráckého policisty proti sebevražednému útočníkovi ISIS se však zdá, že se jenom neškodně baví s kamarádem.

Video bezpečnostní kamery zachytilo zásah iráckého policisty Saada Ali Thabita, který při kontrole na jednom z bagdádských stanovišť odhalil mezi procházejícími lidmi sebevražedného útočníka.

Jenom díky jeho bleskové reakci neskončil incident neštěstím. Policista totiž útočníkovi ISIS zachytil ruce a zvedl mu je nad hlavu, čímž mu zabránil odpálit výbušniny, které měl na těle. Během zápasu s teroristou však kromě záchrany života všech v okolí stihl policista ještě hodit úsměv na kolegu s fotoaparátem.

Video  Zásah iráckého policisty Saada Ali Thabita, který při kontrole na jednom z bagdádských stanovišť odhalil mezi procházejícími lidmi sebevražedného útočníka.  - youtube
Video se připravuje ...

Ostatní policisté zadrženému útočníkovi roztrhli košili, pod kterou našli pás výbušnin přímo na těle teroristy. Poté, co výbušniny zneškodnili a sundali, mohl Saad Ali Thabit konečně útočníka povalit na zem a bezpečně ho spoutat.

Policistu už za jeho rychlý zásah a odvahu, se kterou se do něj pustil, ocenil irácký premiér Haider al-Abadi. ISIS se přitom uchyluje k bombovým útokům na civilní obyvatelstvo v posledních dnech stále častěji, protože kvůli vzdušným útokům vedeným Spojenými státy už ztratili značnou část dobytého území.

 

Zobrazit celou diskusi