Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z tří dětí jsou sirotci: Jejich rodiče se vraceli egyptským airbusem z Paříže

Autor: lm - 
21. května 2016
21:03

Tři malé děti přišly během chvilky o rodiče. Chlapeček a dvě holčičky čekali na káhirském letišti, kam měli přiletět jejich tatínek a maminka, která se ve Francii léčila s rakovinou. Děti už se rodičů bohužel nedočkaly...

Na palubě letu MS804 cestovali i Ahmed el-Ashry spolu s manželkou. Reham Mosadová se vracela z Paříže, kde podstoupila rakovinovou léčbu. Její manžel rozprodal svůj majetek a vybral všechny své úspory, aby mohl své milované ženě dopřát tu nejlepší léčbu. A podle rodiny Reham skutečně rakovinu porazila a oba se těšili, že si teď budou moci bezstarostně užívat s rodinou.

Na káhirském letišti na ně v osudný den čekaly i jejich tři malé děti - syn a dvě sestřičky. Rodičů se už ale nedočkaly. "Je to velmi nešťastná a bolestná situace. Rve mi to srdce, když vidím ty děti," řekl podle deníku MailOnline rodinný přítel Muhammad El Shennawi.

Reham lékaři diagnostikovali rakovinu tento rok. Manželský pár odcestoval do Paříže před měsícem. "Ahmed udělal vše, jen aby svou milovanou ženu zachránil," vysvětlil rodinný přítel. "Děti jsou k neutišení. Už tak jim maminka a tatínek moc chyběli, když byli pryč celý měsíc," dodal.

Stroj mířící z Paříže do Káhiry, na jehož palubě bylo 56 cestujících a deset členů posádky, zmizel z obrazovek radarů ve čtvrtek brzy ráno krátce před plánovaným přistáním v egyptském hlavním městě. Nehodu nikdo nepřežil. Mezi oběťmi je 30 Egypťanů, 15 Francouzů a občané dalších zemí. Příčina havárie zatím není jasná a ve hře je řada možných vysvětlení. Strmý pád letadla z výšky přes deset kilometrů mohla způsobit technická závada, chyba či úmysl pilota i teroristický útok.

dzambulka007 ( 22. května 2016 15:02 )

Ty jsi kus blba. Alespoň se nauč česky.

Roadwin125 ( 21. května 2016 21:53 )

Vypadá to na smolný let, auto i jiný motor zradí nečekaně.

Roadwin125 ( 21. května 2016 21:22 )

Je to bulvární informace, proč protřele pitváš že se to týká tebe . Neštěstí to je a ruská civilní letadla jsou zanedbaný křápy. Tady se přihlásil ISIS, uniklo ti to.

Roadwin125 ( 21. května 2016 21:18 )

Je to tutovka? Bulvár občas smýšlí historky.

dzambulka007 ( 21. května 2016 21:15 )

A máme ronit slzy nebo někam poslat prachy? Každý den umírají někomu děti nebo rodiče, co tak dát dojemnou historku o dětech z havarovaných třeba ruských letadel? Nebo jenom hnědé dětičky si zaslouží lítost a hlavně sbírky peněz???

Zobrazit celou diskusi