Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Severní Korea odsoudila dalšího Američana: Má si odsedět deset let

Autor: ČTK - 
29. dubna 2016
06:34

Severní Korea odsoudila Američana korejského původu k deseti letům nucených prací za podvracení komunistického režimu a vyzvědačství.

Kim Dong Chul, který byl zadržen loni v říjnu, se minulý měsíc veřejně přiznal ke špionáži pro jihokorejskou tajnou službu, kterou prý prováděl s cílem svrhnout režim KLDR. Rovněž prohlásil, že se snažil šířit náboženské myšlenky v Severní Koreji. Projevil lítost nad svými „ostudnými činy“ a požádal o odpuštění.

Jihokorejská zpravodajská služba k tomu uvedla, že Kimův případ nijak nesouvisí s její organizací, a odmítla záležitost dále komentovat.

Komunistická Korea běžně na tiskových konferencích nechává zadržené cizince číst přiznání k nejrůznějším „podvratným“ činům proti jejímu politickému systému.

V únoru se takto přiznal k závažným protistátním zločinům americký student Otto Warmbier, který byl další měsíc odsouzen k 15 rokům těžké práce za mřížemi kvůli pokusu ukrást plakát s politickou tematikou z hotelu v Pchjongjangu.

Dvaašedesátiletý Kim Dong Chul se narodil v Jižní Koreji a poté získal americké občanství. Z USA se odstěhoval v roce 2011 do severokorejského města Jang-ťi u hranic s Čínou. Odtud dojížděl za prací do zvláštní severokorejské ekonomické zóny Rason, kde působil jako šéf obchodní a hotelové společnosti.

Nezadat ( 29. dubna 2016 21:28 )

Za blbost se platí,dal bych mu 20 let.Co tam lezl neozbrojen a sám.

tgbg ( 29. dubna 2016 14:26 )

Korejci ho poslali na galeje. V RUSSKU, když chytí špiona, tak tiše zemře na "infarkt" v hotelovém pokoji.

Ruudazvostravy ( 29. dubna 2016 12:54 )

Holt tohodle Kymčoka nigdo jen tak nevoch*čyje.Čumjel jým do kuchině,jak tam patlaj ňákej atóm,tak skrátka dostane dardu,ko*kot naničhodný.

sairait ( 29. dubna 2016 08:53 )

a co dělá tento zločinec? pláče!

anno ( 29. dubna 2016 08:17 )

Asi NOvý KIM od CIA nebo J.KOREA, to je vlastně jedno. Důležité je že i po 10letech se může stát prezidentem KLDR. Vzpomenme na Havla či Mandelu, ale Mandela o proti Havlovy tam strávil asi 5x tolik let, pokud se toho z pracáku v KLDR dožije!!!!

Zobrazit celou diskusi