Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (9) si vydělal na svou adopci! Prodejem limonády vybral přes 170 tisíc

Autor: lm - 
26. dubna 2016
18:37

Na svou vlastní adopci si vydělal prodejem limonády. Devítiletého Tristana z amerického Missouri opustila jeho matka před čtyrmi lety a poté se ho ujali manželé Davisovi. Chlapec s nimi chce být už napořád.

Tristanova matka byla feťačka a prostitutka. Péči o malého chlapce přestala zvládat, a tak ho v pěti letech nechala v přístřešku pro bezdomovce. O rok později se ho ujala matčina známá Donnie Davisová spolu s manželem Jimmym. Od té doby žije Tristan s nimi.

Manželé už chtěli chlapce adoptovat, ale výdaje na proces a na právníky se šplhaly na astronomickou částku 5000 dolarů (přes 120 tisíc korun). Tristan (9) se proto rozhodl, že si na svou adopci vydělá sám.

Chlapec si postavil na zahradě stánek s limonádou a prodával ji kolemjdoucím za jeden dolar (24 korun). Když se rozkřiklo, že si vydělává na vlastní adopci, začaly k němu proudit davy lidí. Tristan si tak během jediného dne vydělal 7100 dolarů (170 tisíc korun) a zhruba dvakrát tolik darovali dobrodinci i na jeho adopční fond na internetu.

Rodiče přebývající prostředky použijí na vzdělání chlapce. "Nemůžeme ani vyjádřit, jak moc jsme vděční všem, kteří nás podpořili a kteří nám přispěli," poděkovala Donnie. "Znamená pro nás vše. Je to náš syn. Nosíme ho pořád v srdci," dodala.

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud