Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šaty z kondomů jako plesová specialita. V USA tak propagují bezpečný sex

Autor: tmp - 
25. března 2016
10:30

V největším městě amerického státu Nebraska se v místních obchodech začaly objevovat netradiční plesové šaty – vyrobené pouze z kondomů. Projekt má šířit osvětu mezi mladými lidmi o důležitosti chráněného sexu. Podle statistik se totiž v okrese, do kterého město Omaha patří, objevuje výrazně vyšší počet případů kapavky nebo chlamydií.

Stejně tak jako ostatní plesové šaty i ty kondomové na sobě mají cedulku. Ale místo ceny na ní stojí nápis „Být chráněn je vždy stylové. Vyhněte se přenosným nemocím a nechtěnému těhotenství.“ „Cenovky“ mají odhalit pravé náklady nechráněného sexu.

Za osvětovým projektem stojí místní neziskové organizace Women’s Fund of Omaha spolu s Adolescent Health Project. „Tohle je pro nás skvělá příležitost, jak oslovit mladistvé a jejich rodiče nečekanou formou před maturitním plesem. Chceme jim říct, aby si dvakrát rozmysleli, když budou chtít mít nechráněný sex, jelikož může vést k několika zdravotním komplikacím, nebo dokonce těhotenství,“ uvedl Gary Mueller, kreativní ředitel neziskové marketingové agentury, která pomáhá s kampaní.

V roce 2012 bylo v okrese Douglas County, kam patří i Omaha, evidováno více než 4 400 případů sexuálně přenosných nemocí, což je podstatně více, než je celonárodní průměr od roku 1998.

Zobrazit celou diskusi