Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jsem v pořádku, napsal David po výbuchu na letišti. Pak nasedl do metra, ve kterém se odpálil atentátník

Autor: shp - 
24. března 2016
10:08

Britský IT specialista David Dixon (53) pracující v Bruselu se své rodině ozval bezprostředně po útocích na letišti Zaventem. „Jsem v pořádku,“ napsal své tetě, aby ji uklidnil. Jenže pak nasedl do metra, aby odjel do práce. O pár okamžiků později se odpálil v soupravě sebevražedný útočník u stanice Maalbeek. Od té doby o Davidovi nikdo neslyšel.

Rodina a přátelé se nyní obávají nejhoršího a v médiích i na sociálních sítích se snaží vypátrat o zmizelém blízkém jakékoliv informace. Od útoků na letiště o Davidovi neslyšela ani žena jeho života – přítelkyně Charlotte Sutcliffe.

Pochopitelně je velmi, velmi vynervovaná. Ne všichni zranění byli identifikováni. Je to velmi zdlouhavý proces. Všichni tam mají problémy s komunikací. Nešly telefony a část města byla uzavřena,“ vypověděla BBC Radio 4 její sestra Marie.

Poslední, kdo o Davidovi slyšel, byla jeho teta Ann Dixon. „Jakmile jsem slyšela ve zprávách o explozi na letišti, myslela jsem na Davida a napsala jsem mu, jestli je v pořádku. Byla to úleva, když odepsal nazpátek, že je v pořádku,“ řekla webu Daily Telegraph.

Pak ale nasedl do metra, které explodovalo u stanice Maalbeek. „Od té doby o něm nikdo neslyšel a my jsme samozřejmě zoufale vystrašení. Naše naděje se upírají k tomu, že byl zraněn a převezen do nemocnice,“ dodala. Při útocích v Bruselu zahynulo 31 lidí. Na 260 jich bylo zraněno. K útokům se přihlásil Islámský stát.

Brusel: Teroristické útoky přehledně na Blesk.cz

jtabp ( 24. března 2016 21:56 )

Očividně toho nechápeš víc. On na letišti nebyl.

pekaaaros ( 24. března 2016 16:51 )

no, nechci to přivolávat, ale jestli byl v tom metru a kousek od něj se někdo odpálil a dodnes o něm nikdo neslyšel, tak jsou zde jisté indicie, že tam teď leží v neidentifikovatelném a né úplně v celistvém stavu. Maso i vnitřnosti mu určitě z těla létaly, to dá rozum. Děkujeme Angelko. Milujeme tě. muck. sluníčko. srdíčko! Vlaječky. Kondolence! demokracie, BUM!

muchojka ( 24. března 2016 12:43 )

Tak tohle nepochopím....já přežiju výbuch sebevraha na letišti a rychle spěchám do práce!!!!!A prý prá ce nezabíji...

danyhhh ( 24. března 2016 11:50 )

 S džbánem pro vodu, až si ho zubatá našla.

corsa ( 24. března 2016 11:42 )

Všichni zemřeli zbytečně kvůli jedné otevřené náruči.....A myslím, že to není příliš zjednodušené tvrzení...Jednoho atentátníka Turecko vyhostilo a v Evropě našel otevřenou náruč....

Zobrazit celou diskusi