Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhada mumie na ztroskotané lodi: Jachtař napsal dopis 5 let mrtvé manželce

Autor: lm - 
1. března 2016
10:50

Filipínští vyšetřovatelé se pokoušejí objasnit záhadnou smrt německého jachtaře, jehož mumifikované tělo se našlo v lodi, kterou proud zanesl k jižním Filipínám. Není jasné, proč muž umřel, ani jak dlouho byl mrtvý. Vedle jeho těla ale našli dopis, který napsal dávno zesnulé ženě.

Ztroskotanou jachtu objevili nedaleko filipínských břehů dva rybáři. Na palubě našli mumifikované tělo námořníka svaleného na stůl v místnosti pro rádiovou komunikaci s rukou blízko telefonu. Jachtař se nejspíš zoufale pokoušel zavolat si pomoc, ale bezúspěšně.

Podle dokumentů nalezených na palubě se jedná o devětapadesátiletého německého občana Manfreda Fritze Bajorata. U jeho těla vyšetřovatelé nalezli záhadný dopis. Námořník v krátkém vzkazu vyznal lásku své manželce. Jenže ta už je skoro šest let mrtvá!

„Třicet let jsme byli spolu a šli jsme po jedné cestě. Jenže pak byli démoni silnější než vůle žít. Opustila jsi mě. Doufám, že tvá duše našla klid. Tvůj Manfred,“ stálo v dopise. Manželka námořníka Claudia podlehla rakovině 5. května 2010. Na palubě byla také spousta fotek manželského páru.

Filipínští vyšetřovatelé uvedli, že tělo nenese zjevné známky násilí. Forenzní expert pak německému deníku Bild řekl, že muž nejspíš zemřel náhlou, ale přirozenou smrtí. „Podle toho, jak sedí, to vypadá, že smrt byla nečekaná, zřejmě šlo o infarkt,“ uvedl doktor Mark Benecke.

Zatím není jasné, jak dlouho byl muž mrtvý. Jeho tělo bylo mumifikováno kvůli suchému oceánskému vzduchu s velkou příměsí soli a vysokým teplotám.

y1xcvbnm ( 1. března 2016 17:11 )

 je dobré jak mu zůstaly vlasy a vousy, divím se že ho neoklovali ptáci

PetrN ( 1. března 2016 13:11 )

Já, Maxmilián Dráp, odcházím dobrovolně z tohoto světa. … Těžká nehoda mne postihla. Spálil jsem omylem obálku s modrým Mauritiusem – mou největší pýchou! Žal zničil můj život, cítím, že umírám! Výlohy pohřbu zaplaťte z výtěžku prodeje známek, jež jsou zde v krabici. Zbytek nechť si ponechá nálezce. Maxmilián Dráp

Zobrazit celou diskusi