Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

U břehů našli ztroskotanou jachtu: Na palubě byla mumie! Co se námořníkovi stalo?

Autor: lm - 
29. února 2016
20:49

Zoufale se pokoušel zavolat si pomoc, ale bezúspěšně. U filipínských břehů byla objevena ztroskotaná jachta, na jejíž palubě byl nalezen mumifikovaný německý mořeplavec. Zatím není jasné, kdy umřel, ani co bylo příčinou smrti.

Ztroskotanou jachtu zhruba 60 kilometrů od břehu objevili dva filipínští rybáři. Ti na palubě objevili mumifikované tělo námořníka u radiotelefonu, kterým se zřejmě snažil zavolat pomoc. Podle dokumentů nalezených na palubě se jedná o devětapadesátiletého německého občana Manfreda Fritze Bajorata.

Zatím není jasné, co bylo příčinou smrti, ani jak dlouho je námořník mrtvý. Jeho tělo bylo takto dobře zachováno díky suchému oceánskému vzduchu s velkou příměsí soli a vysokým teplotám.

Na palubě byla nalezena fotoalba, oblečení a poházené plechovky s jídlem. Známý námořníka řekl německému deníku Bild, že s ním byl naposledy v kontaktu před rokem, kdy mu přál k narozeninám.

"Byl to velmi zkušený námořník. Nemyslím si, že by vplul do bouře. Spíše se domnívám, že o stěžeň (na lodi) přišel až po smrti," řekl deníku Bild jiný námořník, který se s ním potkal.

Příčina smrti Manfreda Fritze Bajorata je nyní předmětem vyšetřování.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PetrN ( 1. března 2016 08:26 )

Já, Maxmilián Dráp, odcházím dobrovolně z tohoto světa. … Těžká nehoda mne postihla. Spálil jsem omylem obálku s modrým Mauritiusem – mou největší pýchou! Žal zničil můj život, cítím, že umírám! Výlohy pohřbu zaplaťte z výtěžku prodeje známek, jež jsou zde v krabici. Zbytek nechť si ponechá nálezce. Maxmilián Dráp

13ka ( 29. února 2016 22:27 )

 Vypadá, jako by usnul u karet...

pekaaaros ( 29. února 2016 21:40 )

Stejnak si myslím, že ta pravá zkušenost ve všech oborech světa přichází ve chvíli, kdy si člověk uvědomí, že ať jsem sebezkušenější, zítra začíná novej den a může se stát ledasco.

Zobrazit celou diskusi