Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děsivé záběry z lodi hrůzy: Takto našli mumii námořníka na opuštěné lodi!

Autor: lm - 
8. března 2016
15:00

Byl mrtvý nejméně měsíc! Na mumifikovaného německého mořeplavce, jehož loď koncem února připlula k filipínským břehům, narazili už v lednu závodníci v jachtingu. Ti si natočili, jak se lodi v nesnázích vydali na pomoc. Pohled do kabiny byl ale příliš i pro zkušené námořníky.

Na loď se zlomeným stěžněm narazili poslední lednový den závodníci jednoho z jachtařských týmů snažících se co nejrychleji obeplout svět. Člen týmu neváhal, ihned skočil do chladných vod a k jachtě v nesnázích doplaval. Zdálo se mu, že na jachtě nikdo není, ale pravý šok na něj čekal, až když začal prozkoumávat interiér lodi.

Když uvnitř spatřil mumifikované tělo jachtaře, zkušený námořník vykřikl hrůzou. Podle vyjádření týmu z toho byl pořádně otřesený. „Dalo mu to zcela odlišný pohled na závod. Uvědomil si, jaká nebezpečí skýtá závodění po mořích,“ řekl mluvčí týmu LMAX Exchange pro britský server MailOnline.

Závodníci posléze vše oznámili Pobřežní stráži Spojených států amerických, která dohlíží i na mezinárodní vody, a rovněž německému velvyslanectví v Londýně. Pobřežní stráž jachtaře posléze nechala pokračovat v závodu.

Video  Na loď s mrtvým mořeplavcem narazila i tato posádka.  - YouTube/LMAX Exchange
Video se připravuje ...

Loď s mrtvým námořníkem byla znovu objevena až 25. února. Ztroskotanou jachtu zhruba 60 kilometrů od břehu objevili dva filipínští rybáři. Ti na palubě objevili i mumifikované tělo námořníka u radiotelefonu, kterým se zřejmě snažil zavolat pomoc. Dokumenty nalezené na palubě potvrdily, že se jedná o devětapadesátiletého německého občana Manfreda Fritze Bajorata. Lékaři při pitvě zjistili, že muž zemřel na infarkt. Jeho jachta posléze po moři plula stovky kilometrů.

Tělo německého námořníka bude teď nejspíš dopraveno na karibský ostrov Martinik, kde je pohřbena i jeho maželka Claudia. Ta v roce 2010 podlehla rakovině.

cantre ( 8. března 2016 19:52 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace :. http://dampres.blogspot.cz/

moiaza ( 8. března 2016 16:59 )

Prchal před imigranty. Hledal demokraticko-kapiatalistickou republiku Česko. Nevěděl, že ČR nemá moře a tím pádem ani břeh u kterého by zakotvil. Když mu to dáma Merkel sdělila, trefil ho šlak.

bullshit ( 8. března 2016 16:56 )

Tak to je hustý, asi bych se leknul až bych se po....

Zobrazit celou diskusi