Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Poprava vraha v Texasu: Půlku života strávil za mřížemi

Gustavo Garcia vraždil jako osmnáctiletý. Polovinu života pak strávil ve vězení.
Gustavo Garcia vraždil jako osmnáctiletý. Polovinu života pak strávil ve vězení.  (Autor: ČTK/Policie Texas)
Autor: ČTK - 
17. února 2016
08:04

Texas v úterý popravil odsouzeného vraha, který více než polovinu svého života strávil v cele smrti. Třiačtyřicetiletý Gustavo Garcia dostal smrtící injekci za to, že v roce 1990 zastřelil prodavače při loupeži.

Tehdy osmnáctiletý mladík se v doprovodu svého o tři roky mladšího kumpána vydal loupit do obchodu s lihovinami na předměstí Dallasu. Zatímco mladší z lupičů bral z regálu nápoje, Garcia s pistolí v ruce přiměl prodavače, aby mu vydal peníze z kasy, a pak jej střelil do břicha.

Když muž prchal, vydal se za ním mladík na ulici a střelou do hlavy ho usmrtil. Dopaden byl o několik týdnů později, když stejnou zbraní zastřelil prodavače na benzínové pumpě, kde jej dostihla policie.

K oběma činům se přiznal a nedlouho poté byl odsouzen.  Dalších více než 20 let strávil v cele smrti, zatímco soudy řešily odvolání a stížnosti proti verdiktu. V roce 1998 se spolu s dalšími pěti odsouzenci k smrti pokusil utéct, dopaden však byl, když přelézal plot věznice.

Letos byli v Texasu zatím popraveni tři lidé, v celých Spojených státech pak šest. Z 28 loňských poprav se jich 13 odehrálo v Texasu.

placenta ( 17. února 2016 10:28 )

takhle u nás na vrahy pedofily a KOFOLY palec nahoru

mirkazam ( 17. února 2016 08:21 )

Je vidět,že na vrahouny tam mají jiný metr než u nás...

Zobrazit celou diskusi