Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Němec tureckého původu znásilnil sedmiletou holčičku: Unesl ji z dětského hřiště

Autor: mb - 
2. února 2016
17:27

K šokujícímu případu došlo v německém městě Kiel. Deviant unesl do svého bytu sedmiletou dívenku a tam ji prý brutálně znásilnil. Podle policie jde o „Němce tureckého původu“. Celý případ tak připomíná údajné znásilnění 13leté dívky Lisy v Berlíně.

Muž (30) dívku vylákal z hřiště v neděli kolem 11:00 hod. tamního času a odvezl k sobě do bytu, tam nebohou holčičku zneužil. Následně dítě propustil.

Policie podezřelého brzy dopadla, už v úterý vydala zatykač na „Němce tureckého původu“, jak o nejmenovaném muži píší německá média. „Zatím se k činu nepřiznal,“ prohlásil státní zástupce Axel Bieler. Policie už muže vyslýchala v lednu, tehdy došlo k sexuálnímu útoku na 5letou holčičku. Strážci pořádku se nyní domnívají, že je zodpovědný i za lednový útok.

Znásilňování dětí

Celý případ tak připomíná údajné znásilnění Lisy (13) v Berlíně. Ta nejdříve vypověděla, že byla unesena po cestě do školy a znásilněna „cizokrajně vyhlížejícími muži“. Podle posledních informací dítě výpověď stáhlo, Lisa si údajně vše vymyslela.

Policie však nadále případ vyšetřuje, dle úřadů sice k únosu a znásilnění nedošlo, ale s dívkou měli prý pohlavní styk dva muži – jeden turecký občan, druhý Němec tureckého původu.

Právník, kterého si najala Lisina rodina, však tvrdí, že rozhodně nejde o uzavření případu. „Důvěřuji vyšetřovacím orgánům, ale problém je v tom, že dělají jakési předčasné závěry. Ve hře je politický tlak, snaha uklidnit společnost. Takový přístup je naprosto neprofesionální. V tomto případu nás čeká ještě 5 či 6 zvratů, však uvidíte,“ prozradil ruským médiím právník Alexej Danckwardt.

Rodina Lisy tvrdí, že dítě policie od začátku nutila k tomu, aby svou výpověď změnilo. Holčička je v současné době v péči psychiatrů.