Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Přistěhovalci obtěžovali v metru ženu. Když se jí starý pán zastal, zaútočili

Autor: mb - 
2. února 2016
14:22

Německo šokoval případ násilného útoku v mnichovském metru. Tam uprostřed dne skupina mladých mužů snědé pleti obtěžovala ženu. Když se jí jeden Němec zastal, agresoři bez milosti zaútočili. Přivolaná policie útočníky propustila, prý s případem nemůže nic dělat.

„Stalo se to přímo v centru Mnichova, uprostřed dne. Nasedl jsem na metro na zastávce Sendlinger Tor a jel na hlavní nádraží. Seděl jsem naproti mladé slečně. Za ní seděli dva žadatelé o azyl. Jeden z nich byl mladý, pravděpodobně Arab, a začal ženu obtěžovat,“ prozradil médiím Thomas Roth, který incident nahrál na mobilní telefon a zveřejnil na YouTube.

Video Přistěhovalci zaútočili na seniora - youtube.com
Video se připravuje ...

„Myslím, že se dotkl rukou jejích hýždí, žena ho odmítla. To ho ale zřejmě naštvalo, vší silou udeřil do okna, několik lidí ho okřiklo,“ pokračuje Roth a dodává, že upozornění ostatních cestujících muže arabského vzezření totálně vytočilo. „Jeden z běženců vstal a pohrdavě poplácal muže, který ho okřikl, po hlavě. V životě jsem neviděl tak neuctivé chování.“

Škrcení i kroucení rukou

„Ten pán okamžitě vstal a azylant ho chytil pod krkem, začala strkanice,“ líčí šokující událost Roth. Na videu je vidět, že útočníci zároveň dalšímu pánovi zkroutili ruce. „Uprchlíci se na nás zlostně dívali, ale situace se uklidnila. Naštěstí tam se mnou bylo dalších 10 až 15 lidí.“

Bezmocná policie

Vyděšení lidé okamžitě zavolali policii a ta opravdu na další stanici dorazila. Všechny přítomné však čekal pořádný šok. „Řekli nám, že s tím nemohou nic dělat,“ diví se Roth a dodává, že se bezpečnostní situace v Německu dramaticky zhoršila. „To video jsem zveřejnil, protože jsme byli všichni vyděšení. Jedna starší paní řekla, že v noci raději nevychází z domu. V Německu jsem se ještě před dvěma, třemi roky cítil bezpečněji,“ dodává Mnichovan.

Německo nedávno pobouřily silvestrovské sexuální útoky na ženy, které se odehrály v Kolíně nad Rýnem i jiných německých městech. Podle svědků i policie se v centru Kolína nad Rýnem shromáždilo o silvestrovské noci na tisíc lidí arabského a afrického původu. Z davu se vyčlenily skupiny mužů, kteří obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali.