Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střet neonacistů a antifašistů v Anglii: Demonstrace se proměnila v krvavá jatka

Autor: rc - 
31. ledna 2016
11:53

V takřka krvavá jatka se zvrhla sobotní demonstrace proti imigrantům. V anglickém městě Dover se střetly síly krajní pravice a antifašistické skupiny. Policie zabavila různé zbraně jako cihly, sklo, kusy dřeva i dýmovnice a v poutech si odvedla devět lidí.

Ve válečnou zónu se proměnilo přímořské anglické město Dover. Město, nad nímž se tyčí starobylý hrad a které leží na dohled od francouzského města Calais, v sobotu odpoledne zažilo opravdu krvavou demonstraci. Právě z Calais se snaží dostat tisíce uprchlíků do Británie.

Do ulic přístavního města vyšly dvě protichůdné skupiny. Neonacisté, kteří šli protestovat proti uprchlické vlně, a pak aktivisté bojující proti rasismu.

Demonstrace zároveň ukázala, kolik různých tváří britská fašistická skupina má. V skupině krajní pravice neprotestovali jen holohlaví muži středního věku, kteří měli vytetované nápisy hlásající „FCK ISIS“ a „South Easy Alliance,“ což je skupina, která se popisuje jako rozzuřené, bílé a pyšné pouliční hnutí. Uprostřed hloučku rozzuřených mužů stála i mladá drobná blondýnka se stejnými nápisy na tváři.

Obě demonstrace by možná proběhly hladce, kdyby se ovšem tyto dvě skupiny nestřetly u čerpací stanice Maidstone. V tu chvíli se strhl opravdu krvavý boj, který se policie snažila uklidnit, poté co po sobě skupiny začaly házet kameny, cihly, petardy a dýmovnice.

 „Nikdy předtím jsem nic takového neviděl, myslel jsem si, že točí něco pro film,“ řekl jeden ze svědků krvavého incidentu na čerpací stanici DailyMailu. „Viděl jsem pobodané lidi a jednoho člověka, jehož tvář přišpendlili k zemi, pak ho pořezali a jeho krví pak nakreslili hákový kříž na autobus,“ dodal svědek, který chtěl zůstat v anonymitě.

Policie zatkla devět lidí a zabavila více než dvacet různých zbraní, jako nůž, kousky dřeva, sklo, kladivo a cihlu.

„Jeden člověk utrpěl zlomeninu ruky a pět dalších utrpělo drobná zranění,“ řekl mluvčí policie DailyMailu.

 

 

 

 

 

 

 

jiri.k ( 31. ledna 2016 18:53 )

Já bych to podle těch rudých vlajek viděl jako střet bolševiků a antibolševiků

rumungro ( 31. ledna 2016 15:29 )

Kolik bylo tmavých ,,neonacistů,, a bílích ,,antifašistů,,?

frantaklika ( 31. ledna 2016 14:54 )

je to projekt CIA přenést chaos do Evropy a oslabit Rusko bojem na blízkém východě s fundamentalisty. Po každé válce je USA ještě mocnější. USA za poslední léta dosti oslabila.

namoroman ( 31. ledna 2016 13:25 )

 Pravda a láska se zase jednou projevily v praxi ! Humanitární bombardování a podpora "umírněné" opozice v Sýrii nese své demokratické plody !

jir-ka ( 31. ledna 2016 13:10 )

Děkujeme Angelo , za to co jsi způsobila .

Zobrazit celou diskusi