Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Neměl pitbulla na vodítku. Policisté muže zmlátili jako prašivého psa

Autor: mb - 
29. prosince 2015
14:45

Média v USA zveřejnila další případ poukazující na agresi amerických policistů. Strážníci v New Yorku vtrhli do bytu muže, zmlátili ho a udeřili ho hlavou o zeď. Důvod? Před domem venčil pitbulla bez vodítka. Napadený Nicholson Gregoire (25) skončil se zraněnou rukou a paradoxně právě jemu nyní hrozí až sedm let vězení.

„Dokolečka se dívám na to video. Nemluvil jsem sprostě… Nemyslím si, že zatčení v mém vlastním domě byla adekvátní reakce na venčení psa. Bál jsem se o život, vždyť měli zbraně,“ říká student biologie Gregoire. „Od té doby mám bolesti hlavy a trápí mě noční můry,“ dodává napadený.

Incident se odehrál, když mladý muž venčil psa a viděl, jak policisté někoho kontrolují. Jeden ze strážců zákona studentovi biologie vytkl, že nemá psa na vodítku a požadoval průkaz totožnosti. Gregoire vysvětlil, že ho má doma a policisté šli s ním. Jenže mladík zavřel dveře a policisty nechal venku čekat. Až dosud se verze policie a mladíka shodují.

Podle Gregoira policisté neustále zvonili, dokud jim neotevřel děda studenta. V tu chvíli vtrhli do bytu a pokusili se studenta zatknout. Gregoire požádal svou přítelkyni, ať incident nahrává na mobil. Celý zápas trval zhruba sedm minut, po chvíli dorazí do domu posily a jeden z policistů začne loktem brutálně mlátit mladíka do hlavy takovou silou, že ve zdi zůstane díra…

Verze policie je taková, že do domu nevtrhli a Gregoire je dovnitř údajně sám vtáhl. „Policie tvrdí, že dveře neotevřel děda mého klienta, ale sám poškozený a strážníky vtáhnul dovnitř. Je to jen výmluva, neměli žádné právo vstupovat do domu,“ říká právník mladíka Mark Crawford.

Student biologie strávil noc ve vězení a byl obviněn z útoku na policistu, škrcení a bránění zatčení. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až sedm let vězení. Gregoire je nyní v pracovní neschopnosti, při potyčce mu byla policií poraněna ruka.

V poslední době vyplouvají na povrch stále častější případy ať už skutečného nebo domnělého policejního násilí. Podle světových médií policisté v Chicagu odváželi podezřelé na tajné místo, kde si mučením vymáhali přiznání ke zločinům. Americkou společnost také hluboce zasáhla zabití neozbrojených černochů většinou bělošskými policisty. Tyto incidenty vedly k rozsáhlým protestům v ulicích měst i na univerzitách.

Právník Gregoira se domnívá, že díky nahrávce dokáže v tomto případě vinu policistů: „Policisté absolutně nerespektovali zákon, chovali se jako dav. Spíše než zákrok policistů to vypadalo jako útok gangu. Ústavní práva mého klienta byla narušena. Policisté se smáli, což je myslím vypovídající. V žádném případě jim nehrozilo nebezpečí, jak tvrdí.“


hulimihoukolen ( 27. ledna 2016 09:52 )

Na negry platí jedině přísnost. Stačí jim chvilku povolit.. a následky jsou vidět všude.

dzambulka007 ( 10. ledna 2016 02:23 )

Já bych debilovi ještě přidala.

vosavopruz ( 29. prosince 2015 21:51 )

naši politici pomáhaj uprchlíkům a na naše lidi s.e.r.o.u,taky rasismus

vosavopruz ( 29. prosince 2015 21:42 )

to je voodoo čaroděj Screwface,na toho pozor

datelobecny ( 29. prosince 2015 18:54 )

Dle videa se ten degent policii bránil. Měl být rád, že ho nezastřelili, a dle jeho ksichtu by to ani žádná škoda nebyla. A ještě takovej deb.il má Staffordshira. Co kdyby ten čokl dotrhal nějaké dítě?!

Zobrazit celou diskusi