Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pozor na eskalátory! Michaelovi (27) amputovaly jezdící schody prsty

Autor: lm - 
16. prosince 2015
19:56

Vyrážíte na vánoční nákupy do obchodního centra? Pak si dávejte pozor, abyste nedopadli jako sedmadvacetiletý Michael z britského Nottinghamu, kterému rozbitý eskalátor amputoval prst.

Michael Reddington šel do obchodního centra, aby si zde vyzvedl svůj nový telefon. Při jízdě po eskalátoru si ale kvůli tlumenému osvětlení nevšiml, že schod před ním je rozbitý a chybí mu ochranná bariéra, která zabraňuje, aby pod něj člověk strčil nohu. Když dorazil nahoru, schody se začaly skládat a uvěznily mu i část nohy.

Mladému muži schody amputovaly palec a zhmoždily mu další tři prsty. Krvácejícímu Michaelovi svědci incidentu ihned zavolali záchranku, která ho odvezla na chirurgii. „Doktoři mi řekli, že mi můžou palec zase přišít, ale že by mohl odumřít a způsobit gangrénu, kvůli které bych přišel o celou nohu. Tak jsem jim řekl, ať ho vyhodí,“ uvedl muž pro britský server MailOnline.

„Byl jsem připoutaný k lůžku a tři měsíce jsem nemohl pracovat. Trvalo mi dlouhou dobu, než jsem se s tím smířil, ale hrůzné vzpomínky se mi vracejí dodnes,“ popsal Michael, který dodnes trpí bolestmi a kvůli svému postižení musel změnit práci.

Vyšetřovatelé poté zjistili, že majitelé obchodního centra v Nottinghamu skoro dva roky kašlali na pravidelné servisní prohlídky eskalátorů. „Mohlo se stát něco mnohem horšího. Můžeme si jen domýšlet, co by se stalo, kdyby někdo dírou prostrčil nohu, nedej bože, kdyby to bylo dítě,“ uvedl soudce Andrew Hamilton, který Michaelovi přiznal odškodnění ve výši v přepočtu skoro dva miliony korun. Majitelé obchodního centra navíc předtím za porušení zdravotních a bezpečnostních opatření dostali pokutu skoro tři miliony korun.

vi3ol ( 17. prosince 2015 06:11 )

Tučné odškodnění za..blbost!.. když jede eskalátorem jako Mr. Bean??..

Zobrazit celou diskusi