Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

USA varují občany: Nejezděte do Libanonu, hrozí vám nebezpečí

Autor: ČTK - 
12. prosince 2015
02:07

Americké ministerstvo zahraničí vyzvalo občany USA, aby se vyhýbali cestám do Libanonu kvůli přetrvávajícím obavám z tamní bezpečnostní situace. Vláda prý nedokáže zajistit americkým občanům bezpečí. Informovala o tom agentura Reuters.

Ministerstvo ve svém pátečním varování rovněž uvádí, že Američané žijící a pracující v Libanonu by si měli „uvědomit, že setrváváním v zemi přijímají rizika, a měli by tato rizika pečlivě zvážit“.

V Libanonu může kdykoli nečekaně propuknout násilí a ve velkých městech dochází k ozbrojeným střetům,“ konstatovalo ministerstvo zahraničí Spojených států s tím, že libanonská vláda nemůže zajistit bezpečnost amerických občanů v zemi.

Ministerstvo mezi jinými riziky poukazuje na přeshraniční konflikty Libanonu se Sýrií a s Izraelem, násilnosti namířené proti západním cílům, sebevražedné atentátníky a únosy.

Podle agentury AFP jsou ve zprávě ministerstva konkrétně zmíněny dva listopadové sebevražedné útoky v Bejrútu, při nichž zahynulo 44 lidí. K atentátům se přihlásilo hnutí Islámský stát.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi