Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ozbrojenci v Libanonu unesli Kaddáfího syna. Zbili ho a poté propustili

Syn "libyjského řezníka", Hannibal Kaddáfí, byl unesen v Libanonu. Na videu mluvil za své únosce.
Syn "libyjského řezníka", Hannibal Kaddáfí, byl unesen v Libanonu. Na videu mluvil za své únosce.  (Autor: Reprofoto Yutube)
Autor: ČTK, kle - 
11. prosince 2015
21:49

V Libanonu unesli syna bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. V noci na sobotu jej ale propustili. Za únosem Hannibala Kaddáfího prý stojí blíže neupřesněná ozbrojená skupina, uvedla agentura AFP s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje. Skupina údajně požaduje informace o osudu libanonského šíitského duchovního vůdce Músy Sadra, který zmizel na konci 70. let v Libyi.

Pátý z Kaddáfího synů se objevil na videozáznamu, který v pátek odvysílala libanonská televize. Vyzývá na něm všechny ke zveřejnění jakýchkoli informací o Sadrovi.

Video Syn Muhammada Kaddáfího byl unesen v Libanonu. Na videu mluví za své únosce. - Youtube/aljadeedonline
Video se připravuje ...

Agentura AP napsala, že Hannibal na záběrech vypadal, že byl zbit, u očí měl krevní podlitiny. Na záznamu ale říká, že se mu daří dobře a je v pořádku. Kdy byl Kaddáfího syn, který má za manželku Libanonku, unesen, není jasné.


Músa Sadr patřil k nejznámějším šíitským duchovním 20. století. Zmizel během své návštěvy Libye v roce 1978, kam přijel na oficiální pozvání v doprovodu své pravé ruky šajcha Muhammada Jakúba a novináře Abbáse Badraddína. Naposledy byli všichni tři spatřeni 31. srpna.



Tripolis vždy tvrdil, že imám odcestoval z Libye do Itálie. Ta však trvala na tom, že Sadr nikdy nevstoupil na italské území. V roce 2004 Řím ale předal Libanonu imámův pas nalezený údajně v Itálii. V roce 2011 pak nicméně jeden z libyjských představitelů uvedl, že klerik byl v Libyi zavražděn a pohřben.

 

gabreta ( 12. prosince 2015 02:16 )

Unesla ho neznámá skupina? Známá je ale ta skupina, co tu neznámou k němu přivedla. CIA, stejně jako na starýho Kaddáfího!!!

rodrigues ( 12. prosince 2015 02:08 )

Na záznamu ale říká, že se mu daří dobře a je v pořádku...on ti to nějakej umírněnec vysvětlí...jako tvému otci. Je jedno, zda sunnité, či šiíté, salafisté, alevité, hutuové, nebo tutsiové, hizballáh, boko haram, taliban... Vše je jen o penězích a moci...komu z nich jde ještě o víru?

rumungro ( 11. prosince 2015 22:51 )

Češi se unesli kvůli Libanoncům.Za kolik se nechají vyměnit.?

Zobrazit celou diskusi