Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina zmizelého libanonského řidiče: Nebyl to taxikář, s unesenými Čechy se dobře znal!

Autor: lm - 
20. července 2015
14:22

Kdo unesl pětici Čechů, která zmizela v Libanonu? Podle úřadů v tom má prsty jejich řidič Saíb Munír Taán, který je rovněž bratrem muže zadržovaného v Česku. Podle rodiny bratrů je to ale nesmysl! Saíb byl prý s muži domluvený a vezl je k sobě domů.

Adam, Jan, Martin, Pavel a Miroslav se ztratili v nebezpečném údolí Bikáa na východě Libanonu spolu s řidičem, který je převážel. Libanonské úřady předpokládají, že pětici Čechů unesl právě jejich řidič Saíb Munír Taán s cílem je vyměnit za bratra Alího, zadržovaného v Česku.

Rodina bratrů to ale razantně odmítá a popřela také, že by Saíb na letišti pracoval jako taxikář. S unesenými Čechy se prý dobře znal a záměrně je jel vyzvednout. „Zatím víme jen to, že Saíb přijel na letiště a vyzvedl Čechy jako vždy, aby je odvezl k sobě domů,“ řekl libanonskému deníku Daily Star Kamal Lakhaf, synovec bratrů Alího a Saíba. Podle rodiny Saíb pracoval jako inspektor pro státního poskytovatele telekomunikačních služeb. Nebyl členem Hizballáhu, který v nebezpečném údolí operuje, ani žádné podobné skupiny.

Kamal Lakhaf také uvedl, že Fajádův obhájce Jan Š. Libanon navštívil už potřetí, aby informoval rodinu svého klienta o vývoji soudního procesu s Alím, který sedí v Praze ve vazbě. Jako překladatel s ním cestoval Adam H., který se také účastnil Alího případu. Dva žurnalisté s nimi přijeli prý podruhé. V Libanonu měli natáčet placenou reportáž o Fajádově rodině. „Právě tato reportáž byla cílem jejich poslední cesty do Libanonu, na kterou odcestovali minulý týden a ze které se bohužel doposud nevrátili,“ potvrdila advokátní kancelář zastupující Alího Fajáda. Pátý člen skupiny byl podle posledních informací vysoce postavený bezpečnostní představitel, který byl v Libanonu poprvé.

Advokát Jan Š. označil Alího případ za „frašku“

Alí Fajád a další dva muži byli loni zadrženi v ČR a jsou podezřelí z úmyslu prodat zbraně a kokain americkým agentům, kteří předstírali, že jsou členy kolumbijské teroristické organizace FARC. Kvůli tomu by měli být vydáni do USA, kde jim hrozí doživotí. Trojice vinu i své vydání odmítá.

Alí předtím pracoval jak poradce jednoho z ukrajinských ministrů obrany, díky čemuž má i občanství této země. Jeho obhájce a jeden z unesených před Alího rodinou prý o soudním procesu prohlásil, že je to „fraška“. Saíb svého bratra v českém vězení navštívil.

villi ( 20. července 2015 18:36 )

DEJTE S TĚMI DEBILY POKOJ !!! AŤ TAM TŘEBA ZDECHNOU,KDYŽ SE JIM TAM LÍBÍ !!! A NEDĚLEJTE Z NICH CELEBRITY !!!!

Zobrazit celou diskusi