Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Terorismus v Londýně: Muž bodal do lidí a křičel „odplata za Sýrii“

Autor: ČTK, tmp - 
6. prosince 2015
00:35

Vážná zranění způsobil v sobotu večer jednomu z cestujících v londýnském metru muž, který na kolemjdoucí zaútočil nožem. Křičel u toho údajně „To je za Sýrii“. Další dva lidé během incidentu utrpěli lehká zranění. Britská policie případ vyšetřuje jako teroristický čin, informovala agentura Reuters.

Pachatele se policii podařilo zadržet krátce po útoku, který se odehrál kolem 20:00 SEČ ve stanici Leytonstone v severovýchodní části Londýna. Použila při tom údajně elektrický paralyzér.

„Považujeme to za teroristický incident,“ uvedl šéf protiteroristické jednotky londýnské policie Richard Walton. Tvrzení serveru Evening Standard, že motivem činu by mohla být odplata „za Sýrii“, Walton odmítl komentovat.

Video Drama v londýnském metru - youtube
Video se připravuje ...
„Je nám známo, že jeden muž byl vážně pořezán. Čekáme na informace o dalších zraněných,“ řekl mluvčí londýnské policie britskému deníku Daily Mail.

„Když ho odváděli, tak říkal: ,Tohle se stane, když se se**te do matičky Sýrie. Všechna vaše krev bude prolita!‘ “ řekl svědek události pro britský list Daily Mail. Slova svědka potvrdila i policie.

V Británii platí druhý nejvyšší stupeň protiteroristických opatření. To znamená, že útok je „vysoce pravděpodobný“. Vláda tento stupeň zavedla loni v srpnu kvůli ohrožení souvisejícího s činností organizace Islámský stát (IS). Bojovat za IS do Sýrie a Iráku odešla i řada britských občanů, kteří by se podle Londýna mohou vracet zpět do vlasti a páchat teroristické útoky.

Video Co se dělo v londýnském metru? - youtube
Video se připravuje ...
Britští zákonodárci ve středu schválili zapojení své země do bombardování pozice IS v Sýrii. Do té doby Londýn útočil ze vzduchu na islamistické radikály pouze v Iráku.

sandra ( 30. prosince 2015 16:58 )

  Sandra Kelly Jsem tajemník kabinetu o půjčování peněz mezi zvláště. Musíte půjčování peněz mezi jednotlivci vyrovnat se s finančními potížemi, aby konečně prolomit patovou situaci vyvolalo ze strany bank, a odmítnutí vašich souborů aplikace úvěrů? Paní sandrana firma je schopna provést půjčku částku, kterou potřebujete, a s podmínkami, které činí váš život jednodušší. Pak kontaktujte mě se dozvědět více o našich velmi výhodných podmínek. Zajišťujeme € 10,000 € 5 milion na splácení období 5 let do 25 let v míru 2% na an.Vous mě prosím kontaktujte na: sandrana_credito@hotmail.com

realistaii ( 6. prosince 2015 11:46 )

ne humanisti ,ale vládnoucí špína kapitalisti, USA a NATO fašisti islamizují evropu, havloidní fašitsická netáhla jsou jen jejich pátá kolona , humanitární bombardování desítek zemí světa fašismem usa a nato není humanismus

evita5555 ( 6. prosince 2015 11:42 )

Tiež sa čudujem, že Francúzi aj Angličania cigánom zbúrali nejaký malý tábor kdesi na predmestí a pritom oni chceli len prachy zadarmo a bolo ich zopár. Ale títo vrahovia majú postavený obrovský tábor v Cale, ohrozujú medzinárodnú dopravu a nepríde tam žiaden buldozér a policajti s kalašnikovom.

gabreta ( 6. prosince 2015 11:25 )

Škoda že tam nebyl akční hrdina Landa 007. Ten by ho zneškodnil jednou ranou. Je to prostě TITÁN, jakýho nemá ani slavná CIA!!!

realistaii ( 6. prosince 2015 11:21 )

puč 1989 je prohra občanů MULTIKULTI, globalfašismus ,kapitalistický lágr, poté co kapitalisti zavedli multikulti v USA , islamizují evropu , to jsou plány fašistických elit NWO ,Bilerbergu, Trilatelární komise, USA aNATO fašismu.. McCain se fotil s islámskými extrémisty a neonacisty! fuhrer republikánů v USA je terorista http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/mcadams-mccain-se-fotil-s-islamskymi-extremisty-a-neonacisty / V loňském roce se John McCain „zviditelnil", když se fotografoval s extremisty ze Sýrie a neonacisty z Ukrajiny, a dříve také společně s libyjským politikem napojeným na Al-Kájdu Spojenectvo USA - ISIS (ISIL) odhalené https://www.youtube.com/watch?v=wMVcFE9Wl5c USA ,NATO ,= alkajda ,ISIL

Zobrazit celou diskusi