Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Putinovo třípatrové doupě: Odtud bombarduje Sýrii

Autor: kat, ČTK - 
25. listopadu 2015
20:21

Vladimir Putin (63) nikdy nebyl žádný troškař. Bylo by tedy naivní očekávat, že své vojenské operace v Sýrii řídí z nějaké obyčejné kanceláře. Ruský prezident si pro tyto účely samozřejmě nechal vybudovat nedobytnou pevnost!

V obrovské třípatrové místnosti sedí několik set analytiků, kteří monitorují situaci na všech frontách. Putinův trůn se nachází uprostřed prvního balkonu, kde sedí obklopen nejvyšší generalitou. Pokud by náhodou Putinovu pevnost přece jen někdo dobyl, vede z ní síť tajných únikových chodeb.

Právě zde zřejmě Putin řeší také nastalou krizi způsobenou sestřelením ruské stíhačky Tureckem. Ve středu pohrozil, že incident bude mít dopad na rusko-turecké vztahy a že ho považuje za ránu do zad Rusku. Turecký premiér Ahmet Davutoglu prohlásil, že Turecko jednalo v zájmu obrany svého území a hranice. Už v minulých dnech Turecko poukázalo na to, že Rusko svými operacemi v Sýrii ohrožuje syrské Turkmeny, kteří žijí u turecké hranice.

Právě na jejich vesnici v provincii Latákíja dopadly trosky ruského letadla. Oba piloti se sice katapultovali, ale při seskoku padákem na ně ze země stříleli syrští povstalci a jednoho podle svého prohlášení zasáhli, takže na zem dopadl mrtvý. Druhý pilot přežil a podle ruského velvyslance se mu podařilo islamistům uniknout.

Video „Allahu akbar“, křičeli Turkmeni v Sýrii po sestřelení ruské stíhačky. - Reuters
Video se připravuje ...

cid2000 ( 27. listopadu 2015 15:08 )

Naši zrádní lokajové US-ambasády Sobotka,Stropnický,US-občan Dinsbier povolání syn, podržtaška gen.Pavel, Štětina,promopro Vondra,SS STOP0​9,pekelný SS kníže nás mají dovést, dopravit pokojně jako národ ovcí vagónama,vlakama,nákladníma letadlama na určené bojiště NATem(Střední Východ nebo banderovská Ukrajina) bez reptání s nadšením v očích ve jménu teroristické ropné rodinky Erdoganů,Turecké sulejménské ISIS/CIA! Jdeme do tmy a uranového prachu na porážku jako národ určený k likvidaci!!!Děkuji naše vládo!! Ale já tam nechci a nepůjdu s.r.á.č.o.v.é !!!!Ať vědí amíci se Scharpejem z US-ambasády,že Češi jim za nábožesnké sulejménské fanatiky turecké nebo banderovce bojovat nepůjdou nikdy !!!Je ti to jasné Herr Stropnický !!!!

stanislavhahn ( 25. listopadu 2015 21:45 )

Konečně se nato podařilo *** Rusko odnesou to všichni i kdyby zalezli 100 m pod zem....

Zobrazit celou diskusi