Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Můj syn nechtěl nikoho zabít. Byl ve stresu, tvrdí matka atentátníka

16. listopadu 2015
13:30

Jeden z jejích synů se odpálil, druhý byl zatčen a třetí je na útěku. Přesto matka teroristů své syny hájí. O sebevražedném atentátníkovi řekla, že jistě nechtěl nikomu ublížit a k útoku ho dohnal stres.

Informace o tom, že na útoku se podílela také trojice bratrů žijících v bruselské čtvrti Molenbeek, se objevila už o víkendu. Podle vyšetřovatelů se jednatřicetiletý Ibrahim Abdeslam odpálil před kavárnou Comptoir Voltaire, která leží nedaleko koncertního sálu Bataclan. Jeho bratr Mohamed byl den nato v souvislosti s útoky doma zatčen.

Třetí z bratrů, Salah Abdeslam, je stále na útěku. Policie bohužel šanci na jeho dopadení propásla. V sobotu ho vyslýchala, když po útocích překročil hranici do Belgie. Podle AP není jasné, proč ho místní policie nevzala do vazby.

Belgickým novinářům se podařilo zastihnout matku trojice bratrů, která s nimi mluvila prostřednictvím svého synovce. Ta atentátníka Ibrahima brání. „Jsme si jistí, že neplánoval nikoho zabít,“ řekla. „To nebylo v plánu, to je jisté. To, že jeho sebevražedná vesta vybuchla, aniž by v jeho okolí byli lidé, říká mnohé. Viděli jsme ho dva dny před útokem. Nebyly tam žádné známky, že má plán udělat cokoli násilného,“ pokračovala.

Rodina přiznává, že Ibrahim strávil dlouhý čas v Sýrii. „Jsme velmi překvapeni, že je do toho zapletený i Salah. Ibrahim byl jiný. Všimli jsme si, že se radikalizoval, alespoň částečně. Ale ne tolik, abychom si začali myslet, že by byl schopen spáchat takovou krutost,“ řekla matka.

S matkou souhlasí i další člen rodiny. Podle něj se Ibrahim sebevražedným atentátníkem určitě nikdy stát nechtěl. „Možná, že výbušniny explodovaly předčasně náhodou. Možná to bylo kvůli stresu,“ tvrdí.

 

jiri.k ( 19. listopadu 2015 21:39 )

Ty jo, dalo to chvíli hledání, ale našel jsem jak byl počat. Tam se mihnou jeho rodiče. Jeho maminka odložila burku a vzala si černý sexy minišaty, a otec se okamžitě chytil. Nafilmovali si pochopitelně jenom předehru. Zvuk sice neni slyšet, ale po chvilce odezírání je jisté, že ona vzdychá a on štěká aláh akbar.

milithmad ( 17. listopadu 2015 07:47 )

Tak tenhle komentář je fakt super.

milithmad ( 17. listopadu 2015 07:31 )

 I kdyby byl 1 atentátník na 1000 uprchlíků, je to průser. Jeden dokáže zabít mnoho lidí. Obávám se, že tato 'rovnice' nemá proveditelné řešení. .. Jak se podílejí češi na bombardování IS, dodáváním zbraní? Já jen jestli se mám začít obávat, že je nějaká možnost, že by nějakýho vola napadlo se odpálit třeba v Praze. Na Václavském náměstí, u Národního divadla.. atp. Snad je ČR nezajímá a ani ve snu nenapadne.

mustafaibrahim. ( 16. listopadu 2015 20:30 )

Tihle barbaři, co vraždí nevinné lidi, neznají ani pořádně Korán. Jsou to primitivní hovada

217radi ( 16. listopadu 2015 18:57 )

 mustafo nezvaň a neurazej, ať tě a tvou rodinu nevystěhujeme z Evropy!

Zobrazit celou diskusi