Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masakr na pařížské ulici: Byli to profesionálové, střílel v dávkách po třech

Autor: ČTK - 
14. listopadu 2015
08:37

Při páteční sérii teroristických útoků v Paříži zemřelo nejméně 126 lidí. Noc hrůzy zatím popsalo několik očitých svědků. V ulici de Charonne, jednom z míst útoků, se podle popisů ozvaly tři nebo čtyři dávky a pak jednotlivé výstřely. „Všude byla krev, na zemi lidé... Nevím, jestli byli mrtví, jsem ještě v šoku,“ řekl jeden z kolemjdoucích.

Obyvatel ulice de Charonne zveřejnil na Twitteru děsivý snímek pořízený z okna jeho bytu. Na zemi jsou vidět mrtvá těla zakrytá prostěradly.

„Šel jsem si něco koupit a viděl jsem s hrůzou těla na chodníku. Lidé z oken házeli prostěradla, aby je mohli zakrýt... Je to jako za války,“ uvedl podle Le Figaro mladík, který bydlí vedle ulice de Charonne.

 

Dva zaměstnanci restaurace s rychlým občerstvením McDonald's na rohu ulic de la Fontaine-au-Roi a Faubourg-du-Temple vyprávějí, že ke střelbě došlo hned vedle bufetu. Na zemi byli prý mrtví lidé, slzy, křik, panika. Zaměstnanci utekli do prvního patra. Podle nich útok trval nejvýš minutu a půl.

„Byl jsem naproti v řeckém bufetu, když přišel muž a začal střílet na lidi na zahrádce restaurace,“ řekl další svědek. „Vešel do vedlejšího baru, a když vyšel, viděl jsem na zemi mrtvá těla... Zasaženi byli i dva lidé v autě,“ dodal.

Britský list The Guardian mluvil s britským psychoterapeutem Markem Colcloughem, který byl také svědkem útoku v ulici de la Fontaine. „Byl to levák a střílel v dávkách po třech až čtyřech výstřelech. Zcela záměrně, profesionálně. Zastřelil tři nebo čtyři lidi na židličkách před restaurací. Viděli jsme, jak padli k zemi. Pak se otočil a střelil do jednoho auta. Pak vešel do restaurace. Otočil se doleva a doprava a pak začal střílet. V tu chvíli jsme padli k zemi. Bylo to 15, možná 20 výstřelů. Pak všechno ztichlo,“ řekl.

Francouzská zpravodajská televize iTele přinesla rozhovor s mužem, který byl poblíž stadionu Stade de France, když se ozvaly výbuchy. Ukázal poškozený telefon, který mu prý zachránil život, když zachytil šrapnel z nálože.

honza54. ( 14. listopadu 2015 19:00 )

Muslimové by se měli více spojit se západním světem a zlikvidovat tu radikální havěť

bizon_pepa ( 14. listopadu 2015 13:26 )

 Moderni zbran jde nastavit na strelbu po trech. Tak ze ji muze provozovat i trubka. Teda pokud an to precvaknut nemusi byt profik.

krakonos500. ( 14. listopadu 2015 13:19 )

Zeman s Ovčáčkem je poslal vystřílet Pražskou kavárnu a oni vystříleli Pařížskou kavárnu

mustafaibrahim. ( 14. listopadu 2015 13:17 )

frantacizek ( 14. listopadu 2015 13:13 )

piště to jasně - už jsem otevíral Moet, že u nás na Pařížské sejmuli všechny ty bulvární hyeny od Vladěny, přes Hanychovou, Kobzanovou, Zímovou, Mašlíkovou a další při nákupech, včetně Turka, Hoschlové a dalších meger bulváru Taková organizace by měla vzniknout, jako vládní

Zobrazit celou diskusi