Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plazili jsme se mezi mrtvolami a utekli na střechu: 60 rukojmím se z klubu hrůzy podařilo uniknout

Autor: ljš - 
14. listopadu 2015
08:07

Přišli na koncert své oblíbené kapely a ten se změnil v noční můru! Víc než stovka mladých lidí v noci na sobotu našla smrt v hale pařížského klubu Bataclan. Mnozí z nich volali přes sociální sítě o pomoc. Jen asi šedesáti z nich se podařilo uniknout přes střechu.

Krvavá lázeň – tak popisují francouzská média to, co se v koncertní hale odehrálo. „Jeden člověk byl na zemi, další byl zraněn do nohy, další na krku. Záchranáři se mu snažili pomoci, ale mezitím zemřel. A pak se zase začalo střílet. Vběhl jsem do první uličky a běžel jsem a běžel jsem a vběhl jsem do prvního otevřeného baru,“ popsal agentuře AFP třicátník, který chtěl zůstat v anonymitě.

Další z hudebních fanoušků z Bataclanu Benoît Werner řekl, že viděl jednoho z útočníků z pěti metrů. „Vypadal úplně obyčejně, jen měl kalašnikov. Lehli jsme si do uličky mezi sedadly a plížili se pryč,“ řekl Werner, který byl na balkóně a podařilo se mu vyváznout živému. „Bylo to úplně neskutečné, když jsme vyšli ze sálu, viděli jsme mrtvoly,“ řekl. Patřil ke skupině asi 60 lidí, kterým se podařilo uniknout na střechu budovy.

V Bataclanu v pátek hrála právě americká rocková skupina Eagles of the Death Metal. Stále není jasné, zda jsou její členové naživu. Na jejích facebookových stránkách se k tragédii sice po půlnoci objevilo vyjádření, píše se v něm však, že se tým snaží stále zjistit, zda je kapela v bezpečí.

 

honza54. ( 14. listopadu 2015 13:53 )

Akorát máš smůlu, že plácáš nesmysly, protože ten s kalašnikovem nebyl arabák  

zigzag ( 14. listopadu 2015 13:41 )

Kdyby nedovolili uprchlikum prvni generace vstup do Evropy tak by ted nestrileli uprchlici druhe generace...jasny jak facka, ne K placi je, ze uz se formuje prvni muslimska strana a to je zacatek konce

kung-fu-jane ( 14. listopadu 2015 09:54 )

A jaké že to jsou ty výhody muslimské invaze do EU? Zatím máme jen tu výhodu držet hubu a nechat se "demokraticky" odstřelit nějakým zfanatizovaným muslimem.

levandulova ( 14. listopadu 2015 09:51 )

 Skoda, ze neodbouchli tu podelanou kravu Merkelovou

Zobrazit celou diskusi