Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německo má prý uprchlíky pod kontrolou. Kolik jich ještě přijme, říct nechce

Autor: ČTK, val - 
13. listopadu 2015
20:29

Německo nemůže jednostranně stanovit horní hranici pro počet běženců, kteří mohou do země přijít. V televizi ZDF to v pátek večer řekla kancléřka Angela Merkelová. Při řešení uprchlické krize apelovala na evropskou spolupráci a také na koordinaci kroků s Tureckem, které považuje za klíčového partnera.

„Není možné jednostranně stanovit horní hranici. Nemůžeme v Německu jednostranně určit, kdo ještě přijde a kdo už ne,“ řekla Merkelová. Podle ní by byla správná cesta dohodnout se v rámci celé EU na kvótách pro počet běženců, které by bylo možné vyzvednout přímo z Turecka a rozdělit mezi členské státy.

Zároveň je podle Merkelové nutné jednat s Tureckem o tom, aby zlepšilo standardy při péči o uprchlíky, kteří se zdržují na jeho území. Unie by podle ní měla Turecku v této věci finančně pomoci, jak se zavázala už tento týden na summitu na Maltě. Německá kancléřka si také postěžovala na nedostatek solidarity mezi evropskými státy v uprchlické krizi. „Největším zklamáním pro mě je, že se nedaří v Evropě najít dohodu o spravedlivém rozdělení dopadů krize,“ řekla. Německo usiluje o vytvoření stálého mechanismu pro rozdělování běženců mezi členské státy EU, protože v současnosti většina uprchlíků míří jen do tří zemí – Německa, Švédska a Rakouska. Mezi odpůrce tohoto mechanismu patří mimo jiné Česko.

Merkelová také popřela, že by ve vládní koalici byly spory o běžence, vše se prý děje podle dohod. Vláda i ona sama mají prý situaci pod kontrolou.

7481 ( 14. listopadu 2015 21:35 )

Viděl jsem to video a je to hnus.Jak tam ten hnusný čmoud nabádá muslimy aby ve Francii vraždili jakýmkoliv způsobem.A co kdyby to bylo naopak.Vůbec bych se tomu nedivil.Jedno je jisté.Už se blíží jejich konec a oni to dobře vědí.

ollo ( 14. listopadu 2015 21:07 )

Copak normální člověk může obdivovat proroka, který se vyšvihnul nahoru díky starší ženě, dobře postavené, do vyšší společnosti a pak ji opustil a obcoval s 9 letou holčičkou???To je nějaká autorita, která mi bude říkat, co mám dělat? Asi Merklové ano.Není divné, že její otec farář uprchl do NDR z BRD? A že ona nemá rodinu, děti???Dufám, že se Němci už vzpamatují!Předčasné VOLBY!!!GENERÁLNÍ STÁVKA!!!

petrchpraha ( 14. listopadu 2015 19:09 )

at tý senilní hitlerovský stařeně Merklový už někdo konečně uřízne palici

marlen52 ( 14. listopadu 2015 19:01 )

ještě jé vítá s otevřenou náručí.copak tomu asi teď říká.a tady se ještě někomu nelíbí v jakých podmínkách tady jsou.snad si nemysleli že dostanou byty, baráky a jídlo jim budou donášet z interhotelu.

a-z- ( 14. listopadu 2015 17:18 )

Německo má prý uprchlíky pod kontrolou. ........................................ Někde jsem četl, že černý humor je začátkem demence...

Zobrazit celou diskusi