Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fanatický nacista chtěl postřílet židy: Za vraždu tří lidí dostal trest smrti!

Autor: ČTK, lm - 
11. listopadu 2015
11:03

Šílený nacista dostal trest smrti! Američan Glenn Miller (74) chtěl před smrtí zabít nějaké židy. Po zuby ozbrojený proto vpadl do židovských center v Kansasu a rozpoutal peklo. Zabil tři lidi. Navíc všichni byli křesťané...

Čtyřiasedmdesátiletý stoupenec rasistického hnutí loni zastřelil v židovských centrech na předměstí amerického Kansasu tři lidi. Válečný veterán, řidič kamionu a někdejší vysoce postavený člen Ku Klux Klanu v úterý před soudem prohlásil, že židy chtěl zabít proto, že podle něj kontrolují média, finanční instituce a vládu.

Porota už v září uznala Glenna Millera vinným z vraždy čtrnáctiletého hocha a jeho pětašedesátiletého dědečka před židovským komunitním centrem a z vraždy třiapadesátileté ženy v nedalekém židovském domově důchodců. Porota jej rovněž uznala vinným ze tří pokusů o vraždu, neboť Miller ten den střílel na další tři lidi. Všechny jeho oběti byli křesťané. U soudu pronesl, že kdyby se dostal na svobodu, vraždil by znovu.

Soudce Millera odsoudil k nejvyššímu trestu vykonaném smrtící injekcí. Stát Kansas sice obnovil trest smrti v roce 1994, ale od roku 1965 zde nebyl nikdo popraven. Po vyhlášení rozsudku muž zvedl ruku k nacistickému pozdravu a byl vyveden, informovala agentura Reuters.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi