Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Španělsko v pohotovosti: Tato koule spadla z vesmíru! Našli ji pasáci koz

Autor: Petr Šour - 
9. listopadu 2015
05:14

Pasáci koz ve španělské Murcii se nestačili divit, když na poli narazili na velký kulatý předmět, který připomínal mučící droid z filmových Hvězdných válek. Tajemné těleso podle vědců spadlo na Zemi z vesmíru.

Pasáci okamžitě přivolali do městečka Calasparra Civilní gardu, ta poslala pro vědce, kteří přispěchali s plnou parádou. Měli k dispozici laboratoř a obleky na ochranu před zářením, celou oblast uvrhli do karantény. Vědci kouli důkladně prozkoumali, změřili a poradili se.

Pak prohlásili: „Toto těleso rozhodně pochází z kosmu!“ Plynová nádrž? Obavy zanedlouho opadly. Černá koule, která vypadá jako droid IT-O Interrogator z filmové série Hvězdné války, nakonec nenesla známky radioaktivity a nehrozila výbuchem, tak ji převezli na bližší zkoumání na nedalekou univerzitu.

Tam potvrdili, že opravdu jde o vesmírný artefakt, nicméně se přiklánějí k názoru, že by mohlo jít například o plynovou nádrž, která odpadla z nějakého satelitu nebo vesmírné stanice.

„Musela být sestavena z extrémně odolného materiálu, když při pádu neshořela v atmosféře,“ uvedli vědci.

zkzkz ( 9. listopadu 2015 12:33 )

ivoadler ( 9. listopadu 2015 10:53 )

 Když jsem viděl fotku, tak jsem si řekl - to je nějaká součást vesmírného smetí, které nestačilo při pádu shořet v atmosféře a spadlo na zem. Původ toho tělesa je tedy rozhodně na zemi, to jen bulvár potřeboval senzaci a tak píše o kosmickém původu.

frantacizek ( 9. listopadu 2015 10:30 )

 aaa nový bulvární retard na scéně. Šourku, to jen oblast Murcie potřebuje nalákat turisty, pač už tam padají hlady z té lenosti, kterou tam po desítky let provozují

naidka ( 9. listopadu 2015 08:27 )

To bude exkrement nějakého kosmonauta, obalený vesmírným prachem.

gabreta ( 9. listopadu 2015 08:02 )

Pravda, pravda. Možná v tý kouli je i Putin na špionážním letu KGB co??

Zobrazit celou diskusi