Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivý zážitek: Boeingu vypadl za letu motor!

Autor: haj - 
25. října 2015
13:08

Zážitek jako z hororu si prožilo hned 426 pasažérů Boeingu 747 íránské společnosti Mahan Air. Stroji totiž jen dvě minuty po startu z letiště v Teheránu vypadl třetí motor a letadlo muselo okamžitě nouzově přistát.

K dramatickému momentu došlo již minulý týden. Letoun mířil z teheránského letiště Mehrabad do Bandar Abbasu, jenže ve vzduchu byl pouhé dvě minuty. Po startu mu totiž vypadla část třetího motoru, narazila do trupu letadla a dopadla na pole na okraji města. Ačkoliv motor spadl jen kousek od obytných budov, nikdo naštěstí nebyl zraněn. Boeing se ale vrátil na letiště Mehrabad.

„A 747 může letět bez potíží, pokud jeden z jeho motorů selže,“ řekl pro Daily Mail k nehodě pilot aerolinek Mahan Air Patrick Smith. Prý stroj může normálně pokračovat v letu i po ztrátě motoru, ovšem zde riziko představoval onen náraz do trupu, kdy nebylo jisté, jakou škodu mohl způsobit.

Vyděšené cestující z letu dopravilo do cílové destinace nakonec pro jistotu jiné letadlo a příčiny nehody se nyní vyšetřují. Obrázky vypadlého motoru zatím pomocí sociálních sítí obletěly svět.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi