Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polské letadlo muselo nouzově přistát: Na palubě měla být bomba

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli hrozbě bomby na palubě. (Ilustrační foto)
Letadlo muselo nouzově přistát kvůli hrozbě bomby na palubě. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: sou - 
19. listopadu 2015
09:17

Polské letadlo letící do egyptské Hurghady muselo nouzově přistát. Podle informací agentury Reuters měl jeden z pasažérů začít vykřikovat, že má u sebe bombu. Při výslechu přiznal, že předtím pil alkohol. V letadle se žádná výbušnina nenašla.

Horkou chvilku si zažilo 161 cestujících na pravidelné lince z Varšavy do egyptské Hurghady. Při letu tam totiž měl 64letý cestující začít vykřikovat, že má u sebe bombu. Kapitán letadla proto rozhodl o okamžitém nouzovém přistání na letišti v bulharském Burgasu.  

„Letoun, který byl na cestě z Varšavy do Hurghady, nouzově přistál v Burgasu v 05:48 ráno poté, co obdržel zprávu o přítomnosti výbušnin na palubě,“ uvedl podle serveru iDnes.cz mluvčí letiště.

Žádnou bombu u muže nenašli

Muže, který hrozil bombou, odvedlo k výslechu policejní komando, které v letadle zasahovalo. Žádnou nálož u něj ale nenašli. U výslechu se jim pak přiznal, že pil alkohol. Pyrotechnici však budou ještě zkoumat jeho zavazadla.

Od pádu ruského letadla nad Sinají, jsou všichni dopravci létající do Egypta na pozoru. Při nedávném útoku totiž zahynulo všech 224 lidí, kteří byli na palubě Airbasu A321. K útoku se přihlásil Islámský stát. Prezident Vladimír Putin vypsal odměnu za informace vedoucí k zatčení organizátorů teroristického útoku.

lahny ( 19. listopadu 2015 14:46 )

Já toto říkám už odcr.1995, kdy jsem byl poprvé NEZAMĚSTNANÝ.Komunisti si dělnīků vážili a nikdy je vyhodili z práce lidí nad padesát let věku. A pokud někdo říká, že byla nesvoboda, tak dnes je to horší než za komunistů. Slyšeli jste někdy, že by byl za politické řeči zavřený horník, hutník, traktorista, dojička, zkrátka manuálně pracující člověka, který dělal na tři směny?DNESKA LETÍTE JEN ZA TO, ŽE VYTKNETE MAJITELI, ŽE NEDODRŽUJE ZÃKONÍK PRÁCE, ČI ŽE CHCETE LEPŠÍ PRACOVNÍ PODMĪNKY.

y1xcvbnm ( 19. listopadu 2015 13:35 )

Chudáci piloti, musí mít z téhle situace nervy jako špagáty.

pajato73 ( 19. listopadu 2015 10:50 )

aspon byl tenkrat pro normalni lidi klid...

Zobrazit celou diskusi