Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Turecká armáda sestřelila neznámý bezpilotní letoun. Patřil Rusku?

Bezpilotní letoun ve vzduchu
Bezpilotní letoun ve vzduchu  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK, shp - 
16. října 2015
13:24

Bezpilotní dron se hnal vzdušným prostorem Turecka poblíž syrské hranice. Po krátkém letu z něj ale zbyla jenom hromada součástek. Bezpilotní letoun totiž Turci sestřelili. Zatím není jasné, komu patřil.

Armáda o něco dříve oznámila, že sestřelila neidentifikované letadlo po vypálení tří varovných výstřelů. Tento postup je v souladu s pravidly platnými pro členské státy Severoatlantické aliance.

Ankara si ale nedávno stěžovala na narušení svého vzdušného prostoru ruskými bojovými letouny, které se zapojily do náletů v Sýrii. Podezření tak padá právě na Rusko.

Východní velmoc totiž podniká v Sýrii ofenzivu a bombarduje cíle označované za teroristické. Západ však namítá, že namísto radikálů bombarduje Rusko pozice syrských opozičních povstalců.

gabreta ( 16. října 2015 18:29 )

"Západ však namítá, že namísto radikálů bombarduje Rusko pozice syrských opozičních povstalců". Proč západ nic nenamítal, když Turecká armáda bombardovala Kurdské bojovníky, kteří jediní bojovali s IS? Nejspíš pro to, že je Turecko člen NATO. Kdekoli člen NATO zaútočí, je dopředu schváleno a později schváleno směšnou OSN!

tochadda ( 16. října 2015 14:30 )

"Pilot" seděl v kabině křižníku Lénin, a asi se pak opravdu po*ral,nebo na*ral, že mu sestřelili hračku.

rodrigues ( 16. října 2015 13:59 )

...po vypálení tří varovných výstřelů to si "pilot" asi cvrnknul do textilu ...doufám že budete po Sýrii další na řadě vy, zaprodaní Turci. Za invazí kobylek stojíte vy, stejně jako za genocidou arménů a nyní chrabrých kurdů. Mor na vás!

Zobrazit celou diskusi