Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boháč vjel v 30milionovém porsche do lidí. Šestiletá holčička bojuje o život, dalších 25 lidí je zraněných

Autor: lm - 
5. října 2015
11:01

Britský milionář a fanoušek motorových sportů Paul Bailey (55) se se svým luxusním porsche o víkendu účastnil charitativního závodu na Maltě. Ve vysoké rychlosti ale ztratil nad vozem kontrolu a havaroval do davu lidí. Celkem 26 lidí bylo zraněno, pět je stále v kritickém stavu.

Svědci nehodu popisují jako naprostý chaos. „Auto jelo velkou rychlostí po ranveji a pak zadním kolem najelo na trávu. Najednou se vymklo kontrole a prorazilo zátarasy, kde bylo hodně diváků,“ popsal očitý svědek deníku Times Malta. „Srazilo spoustu lidí, zavládl chaos, všichni křičeli,“ dodal.

Auto smetlo celkem 26 diváků. Pět jich leží v kritickém stavu v nemocnici. Mezi nimi i šestiletá holčička a 55letý řidič. Za volantem luxusního Porsche Spyder v hodnotě bezmála 30 milionů korun seděl britský milionář Paul Bailey. Charitativní závod byl po tragické nehodě ukončen.

Paul Bailey je znám především fanouškům motorových sportů. Jako první Brit totiž získal tzv. „Svatou trojici“ luxusních aut, když si za zhruba miliardu pořídil Porsche 918, Ferrari LaFerrari a McLaren P1.

byvalyvoliccssd4 ( 5. října 2015 20:07 )

Podstatná informace ale v článku chybí: Jaká škoda vznikla na vozidle.

kratkespojeni ( 5. října 2015 14:22 )

o malým dítěti se tam nic nepíše ......Výsledek této nešťastné události je více než tragický, i když můžeme s povděkem informovat o tom, že nedošlo k žádnému fatálnímu zranění. Pět diváků však skončilo na jednotce intenzivní péče, přičemž u čtyř je stav aktuálně sice stabilizovaný, nicméně nadále kritický. Závěry vyšetřování momentálně nejsou známy, podle všeho ale vina z velké části leží na organizátorech, kteří návštěvníky show „ochránili“ pouze plastovými mantinely, které však s rozporu s předpisy nebyly naplněny vodou a zůstaly tedy zcela nezpevněné. Zda ale tato domněnka bude potvrzena, to je prozatím ve hvězdách...... http://www.autoforum.cz/zajimavosti/paul-bailey-vjel-s-918-spyder-mezi-divaky-zr aneno-bylo-28-lidi/

XLADI ( 5. října 2015 12:27 )

Na takovou věc bych se díval z kilometru, nejlépe v televizi. Jsou tam nejlepší záběry a je to naprosto bezpečné. Vždycky to někomu ujede. To že má někdo prachy neznamená že umí jezdit a pustit ho jezdit tam kde je hodně diváků kteří jsou odděleni kusem pakundeklu je bobost.

pepen ( 5. října 2015 12:00 )

Rodiče by neměli brát s sebou malé děti na závody jakékoliv a těhotné by tam také měli mít zákaz!!!! Chudák holčička snad se z toho vylíže.Doufám,že přijde o veškeré milióny-bude platit jak mourovatej!!!!Za miliardu auto-v té palici má sračky!!!!  

lahny ( 5. října 2015 11:52 )

Jak řekla matka Tereza:"Není umění nasytit chudé, ale je umënī nasytit bohaté." A při jinē příležitosti: Hlad je na světě proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale protože nedokážeme nasytit ty bohaté." A ty bohatí pak roupama nevědí do čeho vrazit peníze.A pak to takhle vypadá.

Zobrazit celou diskusi