Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milionář tvrdí, že boreliózu přenáší lidé, ne klíšťata: Celá jeho rodina totiž najednou onemocněla

Milionář tvrdí, že boreliózu přenáší lidé, ne klíšťata: Celá jeho rodina totiž najednou onemocněla.
Milionář tvrdí, že boreliózu přenáší lidé, ne klíšťata: Celá jeho rodina totiž najednou onemocněla.  (Autor: Internet)
Autor: dce - 
13. prosince 2015
23:11

Britský milionář je jako jediný ze své jedenáctičlenné rodiny zdravý. Všichni ostatní během posledních týdnů onemocněli lymskou boreliózou, kterou, jak všichni víme, přenášejí nakažená klíšťata.

John Cauldwell je britský podnikatel, který vydělal miliony prodejem mobilních telefonů. Před dvěma měsíci byla jeho synovi a později i exmanželce a dvěma dcerám diagnostikována lymská borelióza. A teď se dozvěděl, že pozitivní testy se vrátily i dalším šesti členům jeho rodiny!

Jak všichni víme, boreliózu přenášejí nakažená klíšťata. Tato nemoc se nejprve projevuje jako běžná chřipka – důležité je ale kruhovité začervenání na kůži v okolí kousnutí klíštětem. Neléčená nemoc postihuje i srdce, klouby a centrální nervovou soustavu.

Jenže Cauldwell tvrdí, že nemoc je přenášena z těhotné ženy na matku nebo také při pohlavním styku. Bakterie podle něj pak nějakou dobu stráví jako neaktivní a nemoc se tak může projevit až po delší době.

Na jednu stranu je opravdu zvláštní, že deset členů jedné rodiny onemocní boreliózou – mezi nimi jsou například i partneři Cualdwellových dcer. Jenže je vážně možné, že by businessman odhalil takovou věc, na kterou lékaři celé roky nepřišli?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi