Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uprchlík zatčený v Maďarsku: Je to islámský fundamentalista

(Ilustrační foto) Syřan, který je nyní v Maďarsku ve vazbě kvůli střetům mezi migranty a policií, patří k muslimskému fundamentalistickému hnutí využívanému teroristy.
(Ilustrační foto) Syřan, který je nyní v Maďarsku ve vazbě kvůli střetům mezi migranty a policií, patří k muslimskému fundamentalistickému hnutí využívanému teroristy.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. září 2015
22:49

Syřan, který je nyní v Maďarsku ve vazbě kvůli střetům mezi migranty a policií, patří k muslimskému fundamentalistickému hnutí využívanému teroristy. Napsala to agentura MTI s odvoláním na sdělení centrály maďarské policie.

Muž, kterého deník Népszabadság identifikoval jako 39letého syrského občana Ahmada H., měl u sebe podle policie celkem devět pasů, z nichž osm bylo vydáno na jiné osoby a zřejmě nejsou padělané.

Podezřelý měl také platné schengenské vízum. Policejní centrála na svém webu sdělila, že tento Syřan je podle mezinárodních informací také členem muslimského fundamentalistického hnutí zvaného Tablígh Džamaát.

Toto hnutí využívají teroristické organizace k posílání radikálů do vybraných zemí. Zadržený prý má pracovní povolení vydané kyperskými úřady.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi