Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Německý biskup si vystavěl luxusní sídlo, teď má zaplatit 105 milionů!

Autor: štš - 
23. července 2015
21:05

Bronzové okenní rámy, soukromá kaple, luxusní byty, japonská zahrada, sbírka uměleckých děl… Německý biskup Tebartz-van Elst (55) nebyl při rekonstrukci svého sídla zrovna troškař. A teď po něm diecéze chce v přepočtu 105 milionů korun, které do přestavby zahučely…

Dnes už bývalý biskup limburské diecéze, jenž byl z jejích řad vyloučen právě za nesmyslně vyhozené peníze, si chtěl užívat luxus.

Už tak štědrý rozpočet 845 »mega« na přestavbu sídla v Limburgu přestřelil o téměř osminu. Není divu, když jen za vířivku neváhal utratit bezmála 400 tisíc a stylová japonská zahrada s rybníčkem, v němž plavou vzácní kapři Koi, ho vyšla na 5,7 milionu.

Elst navíc využíval peníze, které mu diecéze přidělila, na další zhůvěřilosti. Například na soukromou cestu do Indie si pronajal soukromý tryskáč…

Jeho někdejší nadřízení po něm teď žádají náhradu škody, kterou vyčíslili na 105 milionů. Poslední slovo bude mít papež František (78). I jemu ale údajně došla s Elstem trpělivost a navíc je vyhlášen svou skromností. Dá se tedy očekávat, že rozhodne v biskupův neprospěch a ten tak bude muset »vysolit pořádný ranec«.

gabreta ( 24. července 2015 10:39 )

Že komouši něco církvi zabavili, je dokola omílaná lež, která se jen hodí! Josef II. totiž vyvlastnil církvi veškerej majetek, kromě kostelů a dal jim ho pouze do správy, aby na něm mohli hospodařit!! Tak že bolševik církvi ani nemohl nic zabavit!

bizon_pepa ( 24. července 2015 07:57 )

"...nejsem slepej ani blbej..." Jenom trošku natvrdlej. Kdo si asi tak myslíš, že tu byl po sametu? Marťani? Kupodivu komunisti. A když máš naivní představu, že dřív nebyl žídný státní dluh, tak i jeho další navyšování způsobili bolševíci. Nicméně to nebyla podstata prvního příspěvku. Ten se týkal toho, že komunisti církvi všechen majetek v roce 49 zabavili a rozhodli, že stát bude círken financovat. Bohužel se to klukům ušatejm, bohudík, vymklo z ruky. A dneska je levnější majetek církvi vrátit a provést ůplmou odluku církve od státu.

bizon_pepa ( 24. července 2015 00:30 )

Bohužel je to jen náprava toho, co způsobili komunisti. Je to drahé, ale čím dřív se církve zbavíme, tím nás to vyjde levnějš.

ruudazvostravy ( 24. července 2015 00:16 )

Ale nojo,byskup je tejť vichechtanej a každej mu může polýbyt byskupa.Ale prej ta stará Kocápki Marška ,co vzala kůly Lejnu Abbásovu kramle,je prej zas z JŮESÁ curik.Vona mjela údajně děsnej absťák,tak tejť to bude zas Kocápka lepyt dohromady.Hlavně abi jý nenakazyl tím afrykánckím AICEM.

andorea ( 23. července 2015 22:06 )

Slizoun od pohledu.

Zobrazit celou diskusi