Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

ONLINE: Řecká krize vrcholí! V sázce je budoucnost Evropy, říká šéf Evropského parlamentu Martin Schulz!

Autor: map - 
11. července 2015
22:58

Sobotní jednání evropských lídrů se protáhlo hluboko do noci, ale žádný výsledek nepřineslo. I v neděli pokračují jednání mezi Řeckem a EU a opět se očekává, že se protáhne do pozdního večera.  Ačkoliv Řekové předložili návrh, který počítá s rozsáhlými škrty, mezinárodní věřitelé tvrdí, že reformy nejsou dostatečně hluboké. Některé země již otevřeně mluví o tom, že by raději viděly Řecko mimo eurozónu! Odpoledne pak ministři eurozóny vyzvali Řeky, aby "vylepšili" své reformní návrhy. Přesto Tsipras mluví o tom, že ještě dnes mohou obě strany dosáhnout dohody!

+ Mezinárodní věřitelé nemají důvěru v řecké sliby. Pochybují jak o samotném návrhu reforem, tak i o jejich úspěšném zavedení.

+ Řecký ministr hospodářství Jorgos Statchakis (61) ovšem zůstává optimistou. Prohlásil, že by se banky v Řecku mohly otevřít již příští týden.

+ Německé ministerstvo financí jako jednu z možností dalšího postupu v řecké krizi prý navrhuje pětileté pozastavení členství Řecka v eurozóně. Německý ministr financí Wolfgang Schäuble (72) následně tuto informaci popřel.

+ Řecký europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Dimitris Papadimulis tvrdě zaútočil na Německo. Naši západní sousedé prý „chtějí Řecko ponížit“ nebo „svrhnout vládu Tsiprase“.

+ Řecko bude muset před začátkem jednání o další pomoci vylepšit své reformní návrhy. Vyplývá to z návrhu závěrů ze schůzky euroskupiny.

+ Řecký premiér Alexis Tsipras je přesvědčen, že dohoda eurozóny o pomoci jeho zemi může být uzavřena ještě dnes. Je připraven na "čestný kompromis".

+ Merkelová při příchodu na summit eurozóny naopak prohlásila, že Atény ztratily důvěru svých partnerů. Dohoda za každou cenu podle ní není možná!

+ Pozdě odpoledne skončilo jednání ministrů financí eurozóny, ti nebyli schopni nalézt řešení. V 16:25 začal summit eurozóny, kde jednání povedou lídři zemí platících eurem.

+

 

Řecká krize
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
11. 7. 2015
 

mandat ( 12. července 2015 20:23 )

 Budoucnost Evropy je uz davno v haji.Parazitujici Recko spolkne dalsi miliardy a bude dal natahovat ruku a zbytek znici utecenci,nasadili nam politici EU pekny mor.

miano52 ( 12. července 2015 10:40 )

V případě rozhodnutí členů eurozony o přidělení již třetí půjčky Řecku se jedná o sebevraždu eura.Uznejte logiku, kdy řečtí zastupitelé požádali o půjčku s tím, že budou dělat razantní škry v platech,důchodech a dalších dávkách vyplácených ze státních peněz, když jejích ústavní soud sdělil, že se nic snížovat NESMÍ.Komu tedy bude vláda Řecka něco snížovat popř.škrtat?Jediné co řekové škrtnou je VRÁCENÍ ZAPŮJČENÝCH PENĚZ.A tak blázni z eurozony klidně tomu Řecku ty peníze poskytněte.ČR není v eurozoně a tak si říkám, co to tady řešíme za cizí problémy.Jen doufám, že nás nějaký náš politik nebude zase verbovat do společenství států s měnou zvanou EURO.

sores ( 12. července 2015 10:38 )

 Spíše v současné době by měla Evropa řešit vyhoštění všech muslimů z Evropy nežli zadluženým Řeckem!!! Jinak nás ti fanatici vraždící muslimský povraždí všechny. 5x denně padnou na kolena a vystrčí p.rdel k nebi vždyť to není proboha normální! 80% čechů ve starším věku má výměnu kolen a artrózu, nevím jak ti by se zvedli ze země 5x denně, jsou rádi že ujdou pár metrů.

tgbb. ( 12. července 2015 09:47 )

Naše vláda vedená Sralbotkou nás vleče řeckou cestou. Jenže nejsme v eurozóně a na nás se, na rozdíl od Řecka, každý vy$ere.

meverickx ( 12. července 2015 09:19 )

S tím Ruskem to musím potvrdit ,, koupil jsem tam pozemek zarazil lešenovou trubku metr do země a začla z ní stříkat ropa .,,.,. Zítra kupuju zásobník na plyn a na opačném konci pozemku zarazím druhou a chtěl bych začít podnikat i s prodejem zemního plynu

Zobrazit celou diskusi