Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvanáctileté Natálce hodili ve škole na hlavu tříkilovou kouli, učitelé nezavolali záchranku

Autor: shp - 
8. července 2015
22:52

Konec školní olympiády na základní škole Krymská ve slovenských Michalovcích skončil krvavě! Poté, co teprve dvanáctiletá Natálka vešla do pole pro házení koulí, dostala jednou z nich do hlavy. Z rány jí proudila krev, ale učitelé ani nezavolali záchranku…

Neviděla jsem, kdo kouli hodil. Spadla jsem na zem. Chytila jsem se za hlavu, začalo mi v ní pískat, tekla mi krev. Potom spolužačka volala mámě,“ řekla žačka šesté třídy Novému Času.

Zděšení rodiče nikdy nezapomenou, v jakém stavu svou Natálku našli. „Celé šaty i tělo měla zakrvácené. Neviděli jsme nikoho zabezpečujícího dozor. Dceru ošetřovaly jen tři spolužačky,“ říká otec Dušan Pollák (44). „Nikdo nevolal záchranku,“ dodal.

Zdravotníci, které přivolali rodiče, pak zjistili, že má dívka tříštivou frakturu lebky s vnitřním krvácením. Natálku převezli vrtulníkem do Košic, kde ji okamžitě operovali. Lékaři mluví o štěstí, koule trefila dívku na místě, které je nejvzdálenější od mozku.

Škola už pochybení přiznala. „Velmi nás to mrzí, protože takováto událost je nepříjemná nejen pro rodiče, ale i pro školu. Uvědomuji si svou zodpovědnost,“ prohlásil ředitel Jozef Porvaz.

evita5555 ( 9. července 2015 08:53 )

No nadpis zasa od dementa. Guľu jej na hlavu nikto nehodil, Dostala guľou do hlavy keď vliezla do sektoru, kde sa vrhalo guľou a kde ona nemala čo robiť a je úplne jedno, kto guľu hodil. 12 ročné dievča by už malo vedieť sa adekvátne správať. Ale keď sa už stalo, je naozaj čudné, že nikto z dospelých pedagógov nezareagoval a nepostaral sa o zranené dieťa, ale asi pani dozor niekde esemeskovala, alebo klebetila po telefóne. A to je vážne.

berlin71 ( 9. července 2015 08:07 )

inkwizitor:Tak ze male dite je sproste kdyz mu nikdo z dospelich nejni schopen poskitnout prvni pomoc nebo zavolat lekare????????V jake dire zijes ty neandrtalec zaostali????? Tobe by mel hodit tvuj fotr jeho chlupatou kouli primo do te tve hnusne huby . Zalez do chliva ty vyzrane prase co mas tu hubu jak netvor !!!!!!.

berlin71 ( 9. července 2015 08:02 )

Souhlas

msml20 ( 9. července 2015 06:51 )

Přesně, jako cikánka nevypadá, otec taky ne. Ale i kdyby byla, tak žáci když zraní nějakého cikánského spolužáka, tak se mu neposkytne pomoc? Co to je za zrůdný názor?

inkwizitor ( 9. července 2015 00:31 )

 Sprosta cigana nebola koncentrovana.

Zobrazit celou diskusi