Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ukrajinskou pilotku Savčenkovou v Rusku obvinili z vraždy, a dokonce jí zamítli porotu

Ukrajinské důstojnici Savčenkové v Rusku zpřísnili obvinění, a dokonce zamítli porotu.
Ukrajinské důstojnici Savčenkové v Rusku zpřísnili obvinění, a dokonce zamítli porotu.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
7. července 2015
07:58

Ruští vyšetřovatelé přitvrdili v obvinění vůči důstojnici ukrajinského letectva. Pokud dosud Nadija Savčenková byla obviněna ze spoluúčasti na zabití dvou ruských novinářů na východní Ukrajině, nyní čelí obvinění z vraždy.

Obvinění skutečně zpřísnili,“ řekl agentuře Interfax jeden z obhájců Savčenkové Ilja Novikov. Jeho kolega Nikolaj Polozov oznámil, že vyšetřovatelé zamítli všechny žádosti jeho klientky, včetně té, aby ji soudila porota.

Předpokládá, že se tak stalo proto, že případy obviněných žen ze zabití či vraždy dvou a více osob byly počátkem roku vyjmuty z jurisdikce porotních soudů, protože ženy prý nemohou být v Rusku odsouzeny na doživotí.

Muži mohou být souzeni před porotou, ženy nikoliv. Považujeme to za nezákonné a hodláme to napadnout,“ řekl advokát. Savčenková obvinění odmítá a tvrdí, že byla do Ruska zavlečena, když ji loni na východě Ukrajiny jako příslušnici dobrovolnického praporu zajali proruští separatisté.

Letkyně držela v ruské cele dlouhou hladovku, několikrát byla hospitalizována. O její propuštění žádali Kreml nejen ukrajinské politické špičky, ale i nejvyšší představitelé několika západních států. Savčenkové u ruské justice dosud nepomohlo ani to, že byla mezitím zvolena poslankyní ukrajinského parlamentu.

eliska963852 ( 7. července 2015 10:13 )

Břetislav Olšer olser.blog.idnes.cz (rss)

alex0800 ( 7. července 2015 09:41 )

A pročpak na každé fotce se ta paní tváří jako psychopatický masový vrah?? Přitom na každé dřívější fotce se tváří jako milá hezká holka.. Asi je na ní vidět fašistická propaganda Ukrajinských oligarchů rozprodávajících Ukrajinskou černozem, která se podepíše na každém.. . Je těžké zvolit si stranu dobra, když ji každá propaganda očerňuje.. Ale že by přiznala realitu pedofilie ovládající prozápadní sféru vlivu, nemluvě o obchodu s orgány povražděných civilistů v krvavé občanské válce, kde ukrajinec vraždí rusky mluvícího ukrajince.. Je to smutný pohled, když vidíte, co umí jejich Zlo, pro které je obětováno tolik lidských obětí a jen pro nakrmení jedné umírající "šelmy".. . . Holt se začíná naplno projevovat konec luciferiánské doby, doby, kdy si zloději jako Rothschild mohou pořídit vlastní stát Izrael, který je nade všemi státy světa neboť jako jediný nevydává zločince spravedlnosti a proto má každá loutka západu Izraelské občanství.. Farizejští židé (Izrael) jsou sionističtí, tedy rasističtí. Nadlidé, jako se považoval i potomek Rozhschildova levobočka Adolf Hitler, který vysidloval židy, dle smlouvy se zionistickým kongresem!!! Již se nedefinuje, že Izrael je Farizejským státem, tedy okultně-satanistickým dle farizejské nemoci zavedené do judei skrze Talmud a infekci nejvyšších oklutními loutkami.. Tímto vznikl "bohem" vyvolený národ!! Již nikdo nedefinuje, že jde o boha temna, stejně jako bůh USA, jde i zde o Všehomíru, tedy zednářského okultního "boha", známého křesťanům jako Lucifer, Padlý archanděl, Satan a mnoho dalších pojmenování pro tohoto Temného na konci jeho poutě a před nástupem trestu věčného..

jana999 ( 7. července 2015 09:37 )

tak každá země má své zákony, ono totiž když se řekne A, má se říci i B. Jenže se potřebuje házet špína na Rusko, na senát má právo jen ten komu hrozí doživotí a protože v Rusku uzákonili, že ženy doživotí nesmí dostat, tak hold senát mít nebude

tgbg ( 7. července 2015 08:52 )

Kdy ale obviní ruského světového teroristu číslo 1 PUTLERA????

ninga ( 7. července 2015 08:52 )

spravedlnost po rusku

Zobrazit celou diskusi