Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na pláži zabíjeli dva střelci, tvrdí tuniské tajné služby. Začal hon na další komplice

Autor: shp - 
30. června 2015
11:24

Tuniské tajné služby mají jasno – na pláži u města Súsa nezabíjel jenom terorista Sajfaddín Rizkí (†23), ale měl krvavou podporu v podobě dalšího radikála. Mezitím začal v Tunisku hon na dva komplice, kteří mají být do krvavého útoku ISIS zapleteni.

Nemůžu toho prozradit příliš, ale můžu říct, že tam byli dva teroristé. Byli to dva střelci,“ řekl podle britského Daily Mailu zdroj blízký tuniským tajným službám. Ty jsou ale z celého světa kritizovány za to, že krvavému masakru nezabránily.

Jistý si tím je i Brit, který byl svědkem plážového masakru na vlastní oči: „Viděli jsme někoho, o němž jsme přesvědčeni, že byl druhý terorista. Byl to muž v červených šortkách, šel od hotelu k místu s bazénem. Kromě šortek na sobě nic neměl a v rukou držel automatickou pušku,“ prohlásil pan Johnson.

Policie mezitím rozjela rozsáhlé pátrání po mužích, kteří jsou podezřelí z napomáhání teroristům. Strážci zákona pátrají po Rafke Talarím a Binu Abdalláhovi. Byť měli být na teroristy napojeni, policisté nevěří, že se přímo účastnili střelby na pláži.

Ta si vyžádala životy 39 lidí, převážně turistů. Mezi mrtvými je i Rizkí. K zodpovědnosti se přihlásila teroristická organizace ISIS. Ta údajně vycvičila Rizkího ve svém tajném libyjském táboře.

karllos.dc ( 30. června 2015 13:58 )

Jen podle fotky je to jeden zm*rd větší, jak ten druhej. Ale už jsou tyhle týpci v poho na Italským břehu. Zachránili je Britové na moři

Zobrazit celou diskusi