Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terorista z Tuniska: ISIS z něj udělal džihádistu v Libyi! Před třemi měsíci podstoupil výcvik

Autor: shp - 
29. června 2015
18:30

Byl to veselý mladík, který tancoval breakdance, poslouchal hip hop a hrál fotbal. Sajfaddín Rizkí (†23) se však pod taktovkou hrdlořezů změnil ve vraždící monstrum, které na pláži u tuniského města Súsa postřílelo 38 lidí.

Podle informací britského Daily Mailu odcestoval Rizkí tajně do Libye před třemi měsíci. Při cestě nepoužil svůj pas, proto neměly úřady o cestě žádné záznamy. Tajná základna v boji zmítané Libyi pak posloužila jako výcvikový tábor.

Z Libye pocházel i kalašnikov, kterým vraždil. Do Tuniska ho však radikálové dopravili zvlášť, aby nevzbudili přílišnou pozornost. V Libyi se změnil sympatický mladík v zrůdu, radikálové z něj udělali svou zbraň.

Tito lidé zničili mému synovi mozek s hroznými myšlenkami a nápady, zlomili ho,“ prohlásil smutně teroristův otec. Krvavá střelba Rizkího skončila 39 mrtvými. Teroristu nakonec zastřelil dvěma výstřely policista.

Přeměna Sajfaddína v teroristu začala však mnohem dříve, konkrétně před rokem. Přestěhoval se na univerzitu v tuniském Kairouanu. Špinavý pokoj na koleji sdílel s pěti záhadnými studenty. Je možné, že právě oni ho přivedli k ISIS.

Video Děsivý 11minutový záznam ukazuje teroristovo běsnění v Tunisku. - Reprofoto youtube.com
Video se připravuje ...

tom.tomax ( 29. června 2015 19:04 )

vymaštěný kretén .... a bude jich víc

hejhej ( 29. června 2015 18:52 )

Vrah - blbeček -terorista podstoupil u vymaštěnců ISIS výcvik dobrovolně.

Zobrazit celou diskusi