Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti, poletíme za strýčky teroristy! 12členná rodina pláchla do Sýrie za radikály ISIS

Autor: vk - 
16. června 2015
15:40

S úsměvem na rtech stojí na letišti a fotí se před sbalenými kufry. Tuhle britskou rodinu ale nečeká vysněná dovolená u moře, letí do Sýrie, aby se přidala k řezníkům z Islámského státu!

Trio sester Dawoodových s celkem devíti dětmi ve věku 3 až 15 let se prý rozhodlo připojit k bratrovi, který už pod vlajkou teroristické organizace operuje.

Rodina z britského Bradfordu nejdříve zamířila 28. května na islámskou pouť do Saúdské Arábie, odkud se pak vydala do Turecka, kde se po nich slehla zem. Už týden o nich nemají příbuzní žádné zprávy.

Má se za to, že již překročili hranici se Sýrií. Zoufalí manželé sester mají strach, neví, co je s jejich dětmi, a logicky se bojí, že jsou jejich životy v ohrožení. Přes právníka proto ženy vyzývají, ať se vrátí do Británie.

Chtějí blaho svých dětí, chtějí, aby byly v bezpečí. Jsou rozrušení, cítí se bezmocní a neví, co dělat,“ sdělil právník Balaal Khaan. Čtyři dcery se asi mají stát nevěstami řezníků, pět chlapců dostat do rukou zbraně.

Do země se měla rodina vrátit už 11. června, to se ale nestalo. Otcové jsou proto přesvědčeni, že už jsou v kolébce radikálů. „Bylo veřejným tajemstvím, že je kvůli bratrovi sester sleduje policie,“ řekl blízký přítel rodiny.

Byli to slušní lidé, nikdy neměli žádné problémy, děti chodily do dobré školy. Je to děs...,“ kroutí nevěřícně hlavou soused.

zelena.karkulka ( 17. června 2015 00:15 )

Jak pláchli? Vrátili se domů....jinak bezva nápad tahat děti do války

vizard ( 16. června 2015 17:49 )

Dobře dělají. Všichni Syřané patří k ISIS. Vrána k vráně sedá.

datelobecny ( 16. června 2015 17:40 )

Ať si táhnou třebas do prd.ele, ale s tím, že už se jim neumožní návrat zpět, jako teroristům. Co se všechno musí ještě stát, aby (krom podplacených politiků) všichni pochopili, že oni nás a naší kulturu nenávidí, a jsme jim dobrý jen proto, aby z nás vysávali prachy?!

ohrazenice ( 16. června 2015 16:19 )

Jestli tohle není varování pro Evropu tak Evropě už nic nepomůže a sama si kope hrob.

petrkramnypresident ( 16. června 2015 16:02 )

Udělali správnou věc, vrátili se domů Komunisti nepouštěli lidi na Západ a tihle chtějí na jihovýchod a taky se jim v tom odchodu brání

Zobrazit celou diskusi