Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rusko vyvíjí nezničitelné jaderné rakety! Putin jich chce mít už letos 40

Rusko zbrojí. Chce nezničitelné jaderné rakety.
Rusko zbrojí. Chce nezničitelné jaderné rakety.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
16. června 2015
13:26

Ruský jaderný arzenál se rozrůstá. Jen letos posílí o více než 40 nových mezikontinentálních střel, které prý budou schopné proniknout jakoukoliv protiraketovou obranou. Uvedl to dnes ruský prezident Vladimir Putin na zahájení výstavy vojenské techniky Armija-2015 v Kubince u Moskvy.

„Tento rok jaderné síly doplní více než 40 nových mezikontinentálních balistických raket, které budou schopny překonat libovolné, dokonce i technicky nejvyspělejší systémy protiraketové obrany,“ řekl Putin podle agentury TASS.

„Věnovali jsme a budeme věnovat zvláštní pozornost realizaci velkých státních programů přezbrojení a modernizaci vojensko-průmyslového komplexu,“ řekl Putin. Připomněl výstavbu nových radarů, které mají zajistit kontrolu strategických přístupů ze západu a z východu, jakož i nové tanky Armata, transportéry Kurganěc a Bumerang a samohybnou houfnici Koalicja, což jsou podle Putina obrněnce, které nemají ve světě dosud obdoby.

Nové zbraně byly veřejnosti poprvé předvedeny na květnové vojenské přehlídce v Moskvě. Ruský prezident sice tvrdil, že nová technika je už u vojsk, nicméně experti odhadovali, že v Moskvě byly předvedeny nejspíše prototypy či zkušební série, takže vyzbrojení jednotek novou technikou ještě několik let potrvá.

Vztahy mezi Ruskem a Západem kvůli ukrajinskému konfliktu jsou nejhorší od konce studené války. Moskva dlouhodobě protestuje proti budování protiraketového štítu USA, protože podle Ruska naruší rovnováhu mezi oběma velmocemi. Ambiciózní program přezbrojení ruských ozbrojených sil začal ještě v minulé dekádě.

gabreta ( 16. června 2015 18:48 )

Jestli se nepletu, tak přesně tohle předvedli Rusáci při přeletu jejich letadla nad Americkou válečnou lodí když se vysírali v Černým moři. A nepoužitelný necky museli odtáhnout do přístavu!!

mortis69 ( 16. června 2015 18:38 )

Stará vesta,příteli Amíci vlastní zbraně na principu EM pole,tím pádem zničí veškerá elektronická zařízení v daném prostoru a lze je preventivně použít a způsobit dluhotrvající blackout kdose směje naposled .......,ten je na tom nejlíp

gabreta ( 16. června 2015 18:36 )

Ono pokud by nechrastili, tak už jim tam ten černej rypák vlez a stejně všechno vykrad, jak to Amíci předvádí po celým světě. A s tou VV? Vždyť spojenci mazali do Evropy až když Rusáci hnali Němce svinským krokem. Tak pospíchali honem s vyloděním, aby na ně něco v Evropě zbylo k záboru. Tys asi ve škole chyběl co, že si nepamatuješ kdy až otevřeli druhou frontu! A okupujou Německo od války dodnes.

eliska963852 ( 16. června 2015 18:02 )

Dík, zbraním nerozumím.

eliska963852 ( 16. června 2015 17:35 )

Teď vážně, vysvětlí mi někdo, co jsou to ty nezničitelné jaderné rakety? Nebo to nikdo neví?

Zobrazit celou diskusi