Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Egypt v plamenech, další mrtví v ulicích!

Video se připravuje ...
Autor: jos, Klena - 
27. ledna 2011
13:20

VIDEO: Při demonstracích a protivládních protestech v Káhiře stále umírají lidé. Ve středu byli podle místních lékařských zdrojů zabiti dva muži, jeden demonstrant a jeden policista.

V Suezu demonstranti zapálili vládní budovu, hovoří se o desítkách zraněných. Podle zdrojů z egyptského ministerstva vnitra bylo dosud zatčeno nejméně 500 lidí.

V zemi je několik stovek českých turistů, podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur jsou ale všichni v pořádku.

Do ulic největších egyptských měst vyrazily tisíce lidí přesto, že úřady protivládní protesty zakázaly. Policista a demonstrant zemřeli při střetech v centru metropole, kde policie použila slzný plyn a demonstranti házeli kameny. V Suezu zemřel na následky dřívějšího zranění pětačtyřicetiletý muž.

Celkem se tak eviduje již šest obětí zatím dvoudenních nepokojů. Podle některých zdrojů dosáhl počet zadržených až 860 osob. Úřady současně tvrdily, že ne všichni budou postaveni před soud, mnoho z nich prý bude po výslechu opět propuštěno. Protestní akce jsou největším projevem nespokojenosti s vládnoucím režimem v zemi od nástupu egyptského prezidenta Husního Mubaraka v roce 1981 k moci.

krokodyl ( 27. ledna 2011 08:13 )

'demonstrant' ve tvari jasny obraz inteligence, a 'zena'? To je transvestita jak vysitej.

Zobrazit celou diskusi