Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Cítím se jako nesvobodný člověk.“ Babiše koronakrize zasáhla, Hřib by měl spolupracovat

Autor: sova - 
13. května 2020
16:22

Do Česka měl v nedávné době dorazit spolupracovník ruské ambasády, který dostal za úkol zlikvidovat starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09). Jeho identita je navíc díky pátrání médií, jako je například Česká televize, veřejnosti odhalena. Jak se na celou problematiku současné krize vztahů s Ruskem dívá premiér a k čemu nabádá pražského primátora Zdeňka Hřiba? A pochyboval Andrej Babiš v "depce" z koronavirových omezení o svém postavení v politice? I na to odpovídal v pořadu Ptám se, pane premiére.

„Já o tom moc nemůžu mluvit. Je potřeba, abychom vedli s Ruskem dialog. Petříček (šéf diplomacie, pozn. red.) o to požádal a Rusové to akceptovali,“ prozradil Babiš v pořadu Blesku Ptám se, pane premiére.

Už dříve premiér Andrej Babiš uvedl, že si Česko nenechá líbit, aby cizí mocnosti ovlivňovaly politické dění v zemi. Tento názor ve studiu Blesku zopakoval. K rázným krokům, mezi které by patřilo například vypovězení ruského velvyslance z republiky, se ale předtím postavil odmítavě.

„Ty vztahy si musíme vydiskutovat a nějakým způsobem to vyřešit. Věřím ministru Petříčkovi, že se to vyjasní,“ uvedl premiér pro Blesk.

Hřib by se měl soustředit na spolupráci s vládou“

V ohrožení má být podle tajných služeb také primátor metropole Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Všichni tři dostali přidělenou policejní ochranu. Primátor navíc od Babiše schytal i osobní kritiku.

„Já jsem dnes podepsal dopis Hřibovi. Chápu, že dělá zahraniční politiku, ale hlavně by se měl soustředit na problémy Prahy a na spolupráci s námi, vládou. Teď ta spolupráce nefunguje a já bych byl rád, kdyby se to změnilo třeba v otázce dostavby okruhu,“ řekl Babiš Blesku.

Babiš byl rád, že mohl trávit hodně času s rodinou

V období karantény se mnoho lidí mělo šanci ponořit do sebe. Patřil mezi ně i premiér, nebo se osobnějšími myšlenkami nezabývá?

„Myslím, že koronavirus nám dal jasný vzkaz, co je důležité. Zdraví a rodina. Ukázalo nám to, že dosavadní postoj k životu není zdravý. Já jsem byl rád, že jsem mohl trávit hodně času s rodinou,“ přiznal premiér.

„I ta diskuze na sítích nebyla v době krize tak nenávistná, jak se teď vrátila,“ pochvaloval si Babiš. „Já jsem přesvědčen, že všichni máme skvělou budoucnost, protože náš národ má velký potenciál,“ dodal ve studiu Blesku.

Premiér: Až nebudu v politice, bude mi líp

A po dotazu, zda nezvažoval své postavení v politice nebo urgování soudních řízení spojených s jeho osobou, se rozhovořil i o tématu svobody.

„Víte, já se v politice cítím jako nesvobodný člověk. Já nevím, proč bych měl být souzen, já jsem nikdy nic neudělal. Je jasné, že až nebudu v politice, tak mi bude líp,“ připustil.

„Všechno, co jsem udělal, tak je na papíře. Uvidíme, jak to dopadne ve volbách v říjnu 2021. Je to na lidech, já jsem šel do politiky, abych něco změnil. A mám v politice jasné výsledky, vláda funguje dobře. Já se politikou neživím. Plno lidí ví, jak jsem podnikal,“ řekl Babiš.

Video  Babiš pro Blesk o cestách do ciziny, změně u obchodů, rouškách i otevírání bazénů  - Blesk TV
Video se připravuje ...

marmat ( 13. června 2020 11:04 )

je tu něco o něm ???

marmat ( 13. června 2020 11:03 )

Pane premi­ére.­...VYD­RŽTE­....­.hod­ně sil!!!
Hodně úspěšní lidé vyvolávali VŽDY negativní reakce.....
Váš klid, nadhled a rozvaha je spolu se znalostmi ten největší přínos !
To, že se nesnižujete na úroveň pavlače z Opozice je úžasný bonus.
Lidi pomluvy, udávání, intriky a hysterii nesnáší !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa