Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kramný dostal za mřížemi tvrdou ránu: Musí zaplatit dalších 700 tisíc

Autor: ljš - 
25. srpna 2017
18:11

Dva a půl milionu! To je částka, kterou bude Petr Kramný muset zaplatit rodině Moniky a Klárky. K odškodnění 1,8 milionu korun, které mu soud vyměřil, přibylo 700 tisíc, které mu naúčtovala zástupkyně pozůstalých advokátka Klára Long Slámová.

Informaci o požadavku Slámové zveřejnil na svých stránkách spolu s kritickým komentářem Spolek Šalamoun, který Kramnému dlouhodobě pomáhá. "Své úkony jako obecné zmocněnkyně všech poškozených, vyúčtovala JUDr. Klára Long Slámová zatím celkově neznámou částkou, kdy soud jí přiznal odměnu ve výši jen cca 700.000.- Kč," uvádí místopředseda spolku Václav Peričevič.

Vypočítává také, co v případu advokátka podle něj odvedla, či neodvedla za práci. "JUDr. Klára Long Slámová se nezúčastnila žádného úkonu přípravného řízení v trestní věci Petra Kramného. JUDr. Klára Long Slámová se zúčastnila max. tří hlavních líčení u Krajského soudu v Ostravě v trestní věci Petra Kramného. JUDr. Klára Long Slámová se zúčastnila jednoho veřejného zasedání u Vrchního soudu v Olomouci v trestní věci Petra Kramného," tvrdí.

Někdejší Kajínkova obhájkyně se ke konkrétní výši odměny nechtěla vyjádřit, uvedla ale, že striktně odpovídá příslušné vyhlášce. Kritiku Šalamounu zcela odmítla. "Spolek Šalamoun dlouhodobě poškozuje mou osobu prostřednictvím různých nepravdivých tvrzení. V současné době nově šíří (veřejně) tvrzení, že jsem se nezúčastnila žádného úkonu přípravného řízení, což není pravda. Protože zástupci uvedeného spolku o sobě prohlašují, že mají k dispozici spis a že jej dokonce znají, musí zároveň vědět, že jejich tvrzení jsou nepravdivá, přesto je úmyslně šíří. Nevím, zda zástupce uvedeného spolku k takové činnosti vede nějaká osobní zášť vůči mně, či závist, nicméně jejich útoky dlouhodobě přesahují jak morální, tak i zákonné hranice," řekla Blesku.

Odmítla také, že by se chtěla sama obohatit. "Šalamoun to záměrně podává tak, že pan Kramný musí peníze hradit mně, což opět není pravda. Odměnu musí zaplatit poškozeným," vysvětlila. 

Kramný se proti usnesení o odměně za právní zastoupení pozůstalých mohl odvolat do 3 dnů. Lhůtu ale promeškal. Spolek z toho viní poštu a soudkyni Renatu Gilovou.  "Nedala souhlas k zaslání usnesení o nákladech řízení obhájkyni Petra Kramného, JUDr. Janě Rejžkové. Obdržel ho tedy jen Petr Kramný. Ten není ani elektrikář, ani právník, a dovolím si tvrdit ani osoba s právním vědomím, a tudíž učinil to, co považoval za správné a zaslal usnesení poštou své obhájkyni JUDr. Janě Rejžkové k dalším úkonům. Další životní smůlou Petra Kramného, která jej bude stát cca 700.000.- Kč, je ta skutečnost, že Česká pošta selhala a na trase Mírov - Zlín se předmětné usnesení ztratilo a lhůta pro podání opravného prostředku - stížnosti, byla tedy promeškána," uvedl Peričevič.

Slvek Fanny ( 26. prosince 2017 10:55 )

Pitva obětí v Egyptě prokázala spálené-poleptané vnitřnosti, hlavně žaludek - elektřina toto nedokáže! Savo - silný dezinfekční prostředek. Silně zředěný se dá použít na oplachování ovoce, zeleniny, praní prádla, omytí rukou atd. Mnoho cestovatelů do obdobně zdravotně rizikových zemí si ho balí do kufru. Pokud třeba na procházce něco snědly či vypily, nejčastěji se toto stává u pouličních prodavačů a měli poté nějaké přiznaky nevolnosti a případného průjmu, tak v domnění že by se mohli tímto Savem vnitřně dezinfikovat, se z neinformovanosti o nutnosti zředění vodou, napít nezředěného Sava! Vypití cca 1 dcl nezředěného Sava se bez okamžité lékařské pomoci rovná v krátké době po urputném zvracení a bolestech kruté smrti s výše uvedenými následky. Taky je zde možnost, že jim bylo nezředěné Savo panem K. podáno, kdy pak sám se napil již zředěného Sava a tímto měl jen mírné příznaky, převážně pouhé zvracení! Toto ale by měla být otázka pro vyšetřovatele. Současnému obvinění, že byly oběti usmrceni el.proudem, jako elektrikář s dlouholetou praxí, tak tomu jak po fyzické tak i technické stránce osobně absolutně nevěřím! Někdo kompetentní by se nad tímto třebas takto možným měl zamyslet..... S.

egyptanka ( 21. prosince 2017 18:44 )

Odškodnění za vyvraždění rodiny? Vzpamatujte se. Ty holky se samy nezabily. Byl tam s nimi a neposkytl pomoc. Také by jste ho obhajovali kdyby šlo o Vaše příbuzné?

Jolanda ( 3. září 2017 08:30 )

Všechna svinstva, křivé výpovědi znalců obžaloby a revizního posudku a celé zákulisí v monstrprocesu Kramný vycházejí teprve napovrch. Bude to ještě mazec, ale odškodnění nakonec dostane Kramný. Pokročilou autolýzu s posmrtnou fragmentací srdce ostravští břídilové vydávali za smrt proudem, podvodník Vorel ani nic nerevidoval jen papouškoval bludy Smatanové a Dokoupila, kryl jejich falšování fotodokumentace a pak ovlivňoval soudce NS a schovával vzorky

Jolanda ( 3. září 2017 08:11 )

Jjuso ty zlá hlupačko, raduješ se předčasně nad zamítnutou stížností Fargaše, tohle vůbec nic neznamená. Bude otázkou dalšího důkazního vývoje, který ÚS nemůže jakkoli předjímat, zda bude obhajoba stěžovatele potvrzena či nikoliv,“ stojí v usnesení.

fujitsu ( 2. září 2017 17:39 )

to víš že jo Venco Teď zkus tu o Smolíčkovi

Zobrazit celou diskusi