Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Komplikace v případu Petra Kramného: Soudci odmítají případ projednávat

Autor: dce - 
23. ledna 2017
14:49

Celkem čtyři soudci se už odvolali z projednávání dovolání Petra Kramného u Nejvyššího soudu. První soudce, Vladimír Veselý, případ odmítl projednávat kvůli možné podjatosti. Znalec František Vorel mu na obědě totiž k případu sděloval své závěry. Během pár dní se ovšem odvolali i další tři soudci. Pro Kramného to znamená další zbytečné čekání!

Podle všeho vlastním rozhodnutím se z případu Petra Kramného vyloučil soudce Vladimír Veselý. Jak popisuje Spolek Šalamoun – Veselý poobědval s Františkem Vorlem, znalcem, který právě účinkoval u soudu s Petrem Kramný jako revizní znalec, který dal za pravdu obžalobě.

Vorel na obědě Veselému sděloval své domněnky a závěry. Po měsíci od obdržení spisu se tedy Veselý 14. ledna z případu sám odvolal. Případ měl být přisouzen některému z jeho kolegů ze senátu číslo 6.

Případ nakonec vzdali i tři další soudci! „Dne 19. 1. 2017 rozhodl Nejvyšší soud České republiky v trestní věci ods. Petra Kramného, že ‚podle § 30 odst. 1 tr. jsou soudci JUDr. Ivo Kouřil, JUDr. Jan Engelmann a JUDr. Michal Mikláš vyloučeni z vykonávání úkonů trestního řízení v trestní věci obviněného Petra Kramného, a to v řízení o dovolání vedeném u Nejvyššího soudu pod sp. zn. 6 Tdo 1593/2016,‘“ uvedl za spolek Šalamoun Václav Peričevič.

„Na základě námitky dovolatele, se svým rozhodnutím ze včerejšího, data vyloučil celý senát č. 6 z celé projednávané věci,“ dodal. Proti podjatosti tří zbývajících soudců podala námitku obhajoba a soudci se z toho důvodu radši sami z případu vyloučili.

Co to znamená pro Petra Kramného? Další týdny, možná i měsíce čekání na to, jak se soud o jeho dovolání rozhodne...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

byvalyvoliccssd4 ( 26. ledna 2017 17:05 )

Nic o tom nevíš (na rozdíl ode mne) a jsi jen zfanatizovaný bulvárem. Jsi blb a to je dobře

franta-mlaticka. ( 26. ledna 2017 13:29 )

Maření práce obhajoby? Obhajoba je velmi slabá, kormě hysterie a štekání nic. Žádný soudce by si neničil svou dobrou pověst a bezúhonnost kvůli sprostému vrahovi vlastní rodiny, chybný popisek u srdce zavražděné p. Moniky Kramné, kde je na srdci zcela zřetelný wave syndrom není falšování důkazů, ale nepozornost sekretářky. Utěšuj se dál blbko, nejspíš si měla také od vraha kramného slíbíno a už se na tebe nedostalo.

jojoano ( 25. ledna 2017 23:17 )

Kdepak ta je už stará a vyžilá ta už dítě mít nemůže.Nemusí se ničeho obávat malér nebude.

ivoadIIer ( 25. ledna 2017 22:55 )

Že by mu porodila dítě jako Slámová Kájínkovi?

holahej ( 25. ledna 2017 14:30 )

Na nějakou čistotu svědomí soudců bych nespoléhal. Bojí se ostudy a mezinárodního znemožnění, tenhle případ sahá za hranice, to jen tak neskončí, zvláště když je v něm tolik evidentních pochybení od falšování důkazů až po maření práce obhajoby.

Zobrazit celou diskusi