Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kramnému má pomoci verze o chyceném traviči! Protiřečí si, tvrdí žalobkyně

Petr Kramný sedí ve vazbě, žalobkyně Klára Long Slámová okomentovala jeho případ
Petr Kramný sedí ve vazbě, žalobkyně Klára Long Slámová okomentovala jeho případ  (Autor: Foto Blesk - Martin Hurda, Martin Pekárek)
Autor: simao, ČTK - 
15. května 2014
05:00

V kauze Petra Kramného se vyhrocuje souboj jeho obhájkyně Jany Rejžkové a žalobkyně Kláry Long Slámové. Jedna mluví o příčině smrti Češek v Egyptě kvůli dehydrataci, ale shání také důkazy o verzi s otravou, mj. o nyní zadrženém egyptském traviči. A chce další pitvu Moniky a Klárky! Druhá upozorňuje na to, že si Kramný i jeho advokátka mohou protiřečit.

Kramného advokátka Rejžková chce další pitvu jeho ženy a dcery, které zemřely loni během dovolené v Egyptě. A tvrdí, že podle výsledků egyptské pitvy mohly Monika a Klárka zemřít i na následky dehydratace. Nová pitva by přitom měla vycházet z histologických vzorků, uložených v ostravském Ústavu soudního lékařství. "Už jsem podnikla konkrétní kroky. Je to má iniciativa. Ještě to ale musím probrat s rodinou," potvrdila Jana Rejžková ČTK. "Už nevím, kdo s verzí o smrti po zásahu elektrickým proudem přišel. Koho to napadlo," dodává...

Obviněný Petr Kramný je i nadále ve vazbě, i když i u něj samozřejmě platí presumpce neviny. Svůj postoj nezměnil, za smrt své rodiny nemůže. Moravskoslezští policisté, kteří ho z vraždy obvinili koncem února, však dosud příčinu úmrtí nekomentovali. Stejně tak zatím nebyly oficiálně zveřejněny výsledky pitvy či výsledky testu na detektoru lži, který Kramný podstoupil. 

Útoky na památku Moniky, negativní nálada proti policii

Rozruch je tak nyní především kvůli rozdílným tvrzením obhájkyně a žalobkyně Kramného. Neshodnou se v řadě věcí. "Byla to prostě rodinná dovolená, policie nemá nic," řekla před časem Týdnu Rejžková. To Slámová věří, že důkazů je dost. I přímých. A že si Kramný v minulosti protiřečil. Žalobkyni se také nelíbí současný způsob obhajoby, např. vystupování proti zemřelé Monice. "Nemohu akceptovat dehonestaci zemřelých a znevažování jejich památky," řekla Slámová tn.cz. Na mysli měla především Moniku. Připomněla tak spekulace o Moničině nevěře, či Petrově žárlivosti.

Video  Žárlivost Petra Kramného  - tn.cz, TV Nova
Video se připravuje ...

Kramný přitom v minulosti oplakával manželku a také tvrdil, že je připraven plně spolupracovat s českou policií, aby objasnil smrt svých bližních. Současný postup obhajoby však žalobkyně Slámová vidí také rozporuplně: "Cílem těchto prohlášení se jeví být opět vyvolání spekulací o příčině úmrtí Moniky a Klárky, ale v neposlední řadě i vyvolání negativního smýšlení veřejnosti o práci, kterou v případu vykonala policie a státní zastupitelství," napsala Slámová na Facebooku.

Příčina úmrtí elektřina: Ano, či ne?

Kramný i jeho advokátka svorně odmítají smrt elektřinou. "Nebyly nalezeny žádné známky, které by svědčily o příčině úmrtí elektrickým proudem," tvrdí Rejžková, která nyní za Kramného mluví. "Repitva provedená v České republice jednoznačně prokázala příčinu smrti… zasažení elektrickým proudem. Tento závěr byl prokázán nejen nálezy na všech orgánech, ale i histologickým nálezem zejména na myokardu a dále i nálezem na kůži, kde došlo k zásahu elektrickým proudem... Tvrzení JUDr. Rejžkové je tedy v rozporu se skutečností...," zdůrazňuje naopak Slámová.

Video Zprávy: Útok Zemana na Rychtáře a Petr K. má šanci na propuštění - Redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Otázka traviče: Kramný si platí dalšího právníka!

Obhájkyně naopak stále nevylučuje ani možnost, že byly Češky otráveny. "Hovoří se i o možnosti otravy jedem, který se mohl vstřebat či přeměnit na jinou látku," říká Rejžková. To by nahrávalo verzi o zadrženém traviči, kterého prý chytili v Egyptě. "Mé informace říkají, že v Egyptě měly být údajně obviněné dvě osoby. Jedna byla propuštěna a jedna by měla být stále zadržena v souvislosti s pořízením nějakého jedu," popsala Rejžková iDnes.cz. A prozradila, že si kvůli tomu platí Kramný dalšího advokáta v Egyptě! "Abychom se dostali k informacím, jež jsou použitelné pro obhajobu, navázala jsem spolupráci s advokátem na území Egypta a ten má zplnomocnění mého klienta," vysvětlila Kramného právnička.

Spory o pitvu, průjmy a zvracení

Žalobkyně Slámová verzi o otravě důrazně odmítla. "Závěry zprávy lékařské patologie neobsahují žádné tvrzení o tom, že by u Moniky a Klárky šlo o přirozené úmrtí a že by zemřely na dehydrataci, jak tvrdí obhájkyně P. Kramného," upozornila žalobkyně. "Tento spekulativní závěr byl jednoznačně překonán repitvou provedenou v ČR. Navíc je v rozporu se samotnými tvrzeními obviněného Kramného, který stále hovoří o otravě, o údajném průjmu a zvracení po dobu jednoho dne (nikoliv dvou), kdy však všichni dle jeho tvrzení požívali tekutiny a Monika ani Klárka netrpěly žádnými příznaky dehydratace, kterých by si samozřejmě musel všimnout," naznačuje Slámová, že si Kramného obhájkyně, její klient, ale i jeho vyjádření rozporují. Podobně jako při odpovědi na otázku, co se v osudnou noc na pokoji v hotelu Titanic Palace přesně stalo...

zarazenyprd ( 18. května 2014 17:59 )

Pavel219 byl počat v tlustém střevě mezi výkaly, protože jeho biologický fotr před kopulací mezi podpapíráky za maringotkou nertefil ten správný otvor. Pochopitelně jeho prenatální vývoj v ho\/nech jej trvale poznamenal, což se nyní projevuje tapetováním. Prodělal operaci na změnu pohlaví. Ta se nějak nepovedla, protože implantát odehnil. Zůstává v anonymitě, protože se za ním táhne strašný smrad z postupujícího hnilobného procesu. Chtěl se podobat Němcové, ale vyšlo to spíš na Quasimoda.

zarazenyprd ( 18. května 2014 15:59 )

Zpackané vyšetřování jedné povětrné holky a její dcery, kterou měla s bůhvíkým. A završené náhradním blábolem o vraždě elektřinou. Jonák si prý najal na vraždu manželky mafii, tak třeba PK si najal ufouny? No dobře, je to kravina, asi stejná jako ta o té elektřině.

tupka.jentakjen ( 15. května 2014 21:48 )

brouchuť

tupka.jentakjen ( 15. května 2014 21:47 )

peťa je nevynej

nejkaaaa ( 15. května 2014 21:47 )

jdu spát..brou dizkuzní holoto

Zobrazit celou diskusi