Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodina Moniky se brání: Advokátka Petra K. překrucuje důkazy!

Autor: ljš - 
14. května 2014
18:40

Mají pravdu egyptští patologové, nebo ti čeští? To je klíčová otázka v případu Petra Kramného. Jeho obhájkyně dnes vytáhla pořádné eso, když uvedla, že podle Egypťanů zemřely Monika a Klárka na dehydrataci. Jenže podle zástupkyně pozůstalých byla první pitva zfušovaná a její výsledky jsou nejednoznačné!

Obhájkyně Petra Kramného Jana Rejžková  nedá na práci egyptských lékařů dopustit. Aby také ne, výsledky jimi provedené pitvy hrají Petru Kramnému do karet. Příčinou smrti má podle nich být dehydratace organismu, která mohla být způsobena jedem. A právě na otravě její klient od počátku staví svou obhajobu.

Jenže zatímco Rejžková mluví v souvislosti s egyptskou zprávou o jednoznačných výsledcích, její oponentka zastupující rodinu Moniky, Klára Long Slámová, trvá na tom, že africký lékař uvádí dehydrataci a otravu pouze jako možnost. Tvrzení Kramného advokátky proto označila za účelové a přidala řadu detailů z české pitevní zprávy, které podle ní egyptské expertíze odporují.

Rozpory:

Jednoznačně vs. možná

Rejžková (v rozhoru pro TN.cz): Strana egyptská se skutečně přiklání k závěru, který jednoznačně je stanoven - dehydratace, což je přirozené úmrtí, a připuštění užití jedu, který není blíže stanoven.

Slámová (na facebooku): Závěry zprávy lékařské patologie neobsahují žádné tvrzení o tom, že by u Moniky a Klárky šlo o přirozené úmrtí a že by zemřely na dehydrataci. Egyptská strana pouze uvedla k závěrům, že jde o předpoklad a že je v rovině možnosti.

Odborníci vs. fušeři

Rejžková: Egyptská strana historicky umí pracovat s přírodními, či uměle vytvořenými jedy. Zjevně lékař, který prováděl pitvu ví, co hovoří. Většina lékařů má britské vzdělání. Není to závěr, který bychom mohli dehonestovat.

Slámová: Pokud jde o zprávu patologie z Egypta, pak nutno uvést, že pitva obou zemřelých byla provedena neúplně, zcela nedostatečně a absolutně neodpovídala standardům, které jsou stanovené pro pitvy nejen v České republice, ale i Evropě. Pitva (v Česku) jednoznačně prokázala, že mnohé hrudní orgány (..) jsou bez preparačních řezů, tedy bez předchozí řádné pitvy Stejná situace je u střev.

Vnitřní orgány 

Rejžková: Nebyly nalezeny žádné známky, které by svědčily o příčině úmrtí elektrickým proudem. Nebyly zjištěny na tělech žádné proudové změny. A vnitřní orgány rovněž nevykazovaly, že by byly zasaženy elektrickým proudem.

Slámová: Repitva provedená v České republice jednoznačně prokázala příčinu smrti, kterou způsobilo u obou zemřelých zasažení elektrickým proudem. Tento závěr byl prokázán nejen nálezy na všech orgánech, ale i histologickým nálezem zejména na myokardu a dále i nálezem na kůži, kde došlo k zásahu elektrickým proudem.

Pár slov vs. několik stran

Slámová: Celý popis (v egyptské zprávě, pozn. red.) hrudních orgánů Moniky obsahuje pouze 13 slov (bez spojek a předložek). Oproti tomu pitevní protokol ústavu soudního lékařství (v ČR) u pouze základního popisu hrudních orgánů u Moniky je podán na téměř třech stranách A 4, histologický popis pak na další jedné straně.

Zběžná vs. komplexní pitva

Slámová: Egyptská pitva byla de facto zaměřena pouze na to, zda na těla bylo působeno fyzickým násilím, nebo zda došlo k užití jedu, nebo zda vykazují chorobné změny.

Až v ČR byla provedena komplexní a řádná a podrobná pitva se zaměřením na veškeré skutečnosti a možné mechanismy úmrtí a všechny orgány byly podrobeny řádnému zkoumání.

stellastella ( 16. května 2014 11:52 )

Stalo se v Egyptě. Pitvu prováděli také tam hned po úmrtí. Pitvu cizinců provádí místní lékaři společně s lékaři z jiných zemí. Pokud neuvedli nic ohledně elektřiny, pak to bude pravda, protože úmrtí el. proudem pozná i řadový lékař.Myslím si, že by rodiny Moniky Kramné ani nechtěla, aby PK byl zavřený za něco, co nespáchal. Dle mého názoru se stalo neštěstí, kdy všichni byli dehydrovaní, možná omdleli a PK díky své tělesné schránce, se probral... Mohlo to tak být. Dopředu bych nesoudila

xyloman ( 15. května 2014 23:00 )

xyloman ( 15. května 2014 14:16 )

psal bulvár, už se orgány našly

xyloman ( 15. května 2014 12:56 )

Moderujete clownovo ródeo???a zbytek se nemůže zúčastnit Zkuste to tady. http://www.novinky.cz/diskuse?id=362505&articleId=/krimi/336289-advokatka-kramneho-chce -dalsi-pitvu-ostatku-jeho-manzelky-a-dcery.html&sectionId=3

horstfuxteleshop ( 15. května 2014 06:27 )

egypťani dodali ty mrtvoly bez vnitřností, takže důkazy nejsou

Zobrazit celou diskusi