Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

300 dnů od úmrtí Moniky a Klárky: Vyšetřovatelé se vrátí do pokoje smrti!

Autor: red - 
14. května 2014
10:17

Od smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) je to už téměř 300 dnů. Kriminalisté se opět chystají do Egypta, aby prozkoumali pokoj, ve kterém Češky zemřely a nasbírali další důkazy proti Petrovi K. Ten je obviněný z vraždy své rodiny elektrickým proudem.

Kriminalisté chtějí případ, respektive šetření ukončit právě na základě rekonstrukce možných scénářů smrti obou Češek v pokoji. Konkrétně chtějí prozkoumat rozvody elektřiny nejen v pokoji, ale i v celém hotelu. Rovněž hodlají uskutečnit kolečko výslechů s místními bezpečnostními techniky. Také si hodlají jejich trvzení ověřit vlastním měřením a zkoumáním, které chtějí poskytnout dozorujícímu státnímu zástupci jakožto znalecký posudek.

Zmíněná aktivita českých kriminalistů se ale neobejde bez povolení egyptských úřadů. Podle státního zástupce Víta Legerského byla před několika týdny Egyptu předána žádost o právní pomoc právě v souvislosti s chystaným technickým šetřením. Odpověď zatím nepřišla.

Podle Legerského připadají v případě odjezdu technického týmu do Egypta pouze dvě varianty provedení avizovaných šetření. „Asi by pro nás bylo jednodušší, kdybychom si to všechno udělali sami. Odpadly by překlady a podobně. Ale není jisté, zda by s tím Egypťané souhlasili. Mohou to také provést sami a my bychom u toho jen byli. Uvidíme," uvedl Legerský pro server Deník.cz.

Kramný se na místo činu nepodívá!

Legerský rovněž skoro vyloučil, že by do Egypta s forenzním týmem odletěl i vazebně stíhaný Petr K. „Neumím si to představit," řekl Legerský. Zda, nebo jak by na Petra K. působilo pověstné genius loci, respektive locus delicti, se nedozvíme.

Podle dozorujícího státního zástupce se bude vyšetřování zřejmě táhnout ještě několik měsíců. Nejpravděpodobnější vyústění bude podání obžaloby, zcela vyloučit však nelze ani další kroky, včetně zastavení trestního stíhání.

Petr K. je obviněn, z vraždy  manželky a dcery během rodinné dovolené v Egyptě, kterou absolvovali na konci července minulého roku. Od začátku tvrdil, že dcera i žena byly otráveny a obětí se údajně stal i on sám, což dokládal policii zasláním mikiny s vlastními zvratky. Skutečnou příčinu smrti Moniky a Klárky určila až soudní pitva v Ostravě, která odhalila, že zemřely po zásahu elektrického proudu. Polici je přesvědčena, že za vraždu je zodpovědný právě Petr K.

stellastella ( 16. května 2014 22:59 )

Jak se tam vyšetřovatelé můžou vrátit, když tam nikdy nebyli? Týden strávili v Káhiře, v hotelu Titanik nebyli.

abcd.abcd ( 14. května 2014 14:12 )

Jo, u tebe se pozná inteligence na první pohled, ňoumo

abcd.abcd ( 14. května 2014 14:12 )

Ty máš především nas.ráno v palici, ňoumo

.vog.ht ( 14. května 2014 14:10 )

Přesně Petr je nevinný, já se v lidech skutečně velmi dobře vyznám, mám i psychotesty

.vog.ht ( 14. května 2014 14:09 )

Jsem naklonovaný, promiňte, ale teti nevydržela, omlouvám se vám za ni, takové kok.otiny bych já, pochopitelně, nepsal. Jsem nadmíru inteligentní člověk

Zobrazit celou diskusi