Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Scénář vraždy Moniky Kramné (†36): Drát v puse a spálené chodidlo?

Autor: lvi - 
17. března 2014
12:31

Přestože Petr Kramný (35) stále prohlašuje, že jeho žena Monika (†36) a dcera Klárka (†8) zemřely na otravu, policisté označují za nejpravděpodobnější příčinu úmrtí úmyslné zasažení elektrickým proudem. Údajně na to ukazuje nález na noze Moniky!

Monika měla údajně na chodidle spáleninu o velikosti golfového míčku. Patrně to napomohlo kriminalistům ubírat se směrem k verzi o zabití proudem.

Zosnování takového činu by podle zkušeného elektrikáře neměl být problém ani v podmínkách hotelového pokoje. Zabíjet navíc lze i ve spánku. Tomu, že Monika s Klárkou „byly popraveny“ právě v nebdělém stavu nasvědčují právě Moničiny posmrtné popáleniny.

"Namotá se zelenožlutý drát - zemnící - na nohu, třeba na palec, a hnědý - fázový vodič - se dá do pusy. Pro jistotu lze ještě nohu strčit do kbelíku s vodou," sdělil magazínu Týden elektrikář František Jaroch.

Jistá smrt

Podle Jarocha se dá případná vražda proudem provést i v koupelně. „Dá se z prodlužovčky utrhnout zásuvka a z ní vytáhnout dráty. Fázový drát – to je ten hnědý, lze oběti podat třeba do sprchy. Pokud je člověk ve vodě, odpor těla se výrazně sníží. Smrt nastane během několika vteřin. Pravděpodobnost úmrtí je 99,9 procent,“ uvedl Jaroch.

Navíc zmínil, že člověku stačí dát dráty i do navlhčených rukou. Jakmile tělem proteče proud vyšší než 30 miliampérů, může dojít k smrtelnému zranění. V zásuvkách běžně proudí 16 miliampérů. Stačí tedy chvilka...

albert7 ( 16. listopadu 2014 10:12 )

V zásuvkách je proud řádově v AMPERECH , nikoliv v miliamperech ! To by " porazilo i vola " ! ! !

pekna.potvora ( 19. března 2014 17:15 )

pardon, to bolo ešte predvčerom

pekna.potvora ( 19. března 2014 17:02 )

Ahoj, Pavlíčku.. vidím, že dneska si nezaháľal

santamonica ( 19. března 2014 15:12 )

Tenhla clanek snad patri do rubriky "Udelej si sam", ne? Nebo "Jak snadno a rychle zabit neposlusnou manzelku". Ja se tem "odbornikum" divim, jak se okamzite cpou do bulvaru a nabizi rady. Neni to jedno, jakym zpusobem to bylo udelano? Monika byla popravena, a tim to hasne. Klarka mozna taky, ale jsem ochotna uvazovat o polehcujici okolnosti, ze zemrela nahodou.

danda5 ( 19. března 2014 12:31 )

Jaroch ty jsi elektrikar jak ja svarec ty pico ty jsi dostal ranu ale do palice boze byt sefem uz letis z hokny na hodinu debile

Zobrazit celou diskusi