Kávovary v sobě ukrývají plísně i nebezpečné bakterie: Na co si dát pozor?

Asi každou správnou kuchyň dnes tvoří škála různých spotřebičů a kuchyňských pomůcek. Lidé ale zanedbávají údržbu, čímž si mohou zadělat na pořádný malér. Podle vědců je nejšpinavějším místem v kuchyni obyčejný kávovar!
Kávě z kávovaru pohrdne opravdu málokdo. Koho by ale napadlo, že jde o nejšpinavější kus spotřebiče v kuchyni! Podle nové studie časopisu Nature se v kávovarech vyskytuje nebezpečná bakterie. Ta může způsobit velmi nepříjemnou infekci močových cest či zlučníku.
Vědci při výzkumu celkem odhalili přes 20 druhů bakterií. Mezi nimi odhalili i patogeny z rodu Pseudomonas, které jsou odpovědné za případné infekce.
Nejšpinavější částí kávovaru je podle vědců jednoznačně nádržka na vodu. „Některé z těchto organismů mají rády vlhká a mokrá místa, kde se jim líbí,“ uvedla USA Today vedoucí manažerka NSF International Lisy Yakasová.
Jak se proti bakteriím bránit? „Udržujte kávovar v suchu a čistotě,“ prozradila manažerka. V případě, že se člověk zcela zbaví vlhkosti, nebezpečné bakterie, kvasinky i plísně budou mít nadosmrti utrum.
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.