Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Maminka Lucka přišla kvůli agresivní rakovině o obě prsa: Potřebná léčba je dostupná jen v zahraničí

Autor: jel - 
24. března 2024
05:00

Lucka s partnerem plánovali svatbu a chtěli se stěhovat do domu, který společně opravili. Místo toho však přišla obrovská rána osudu a maminka tří dětí onemocněla rakovinou. Kvůli nemoci přišla o obě prsa. Nádor je velmi agresivní a i přes podstoupenou léčbu je velice pravděpodobné, že se objeví metastáze. Lucce by velice pomohla speciální terapie. Ta je ale dostupná pouze v zahraničí.

Rakovinu Lucce lékaři diagnostikovali minulý rok v létě. Pět měsíců podstupovala chemoterapii a musela i na operace, kvůli kterým přišla o obě prsa. Nádor je velice agresivní a tak se objevily metastáze. Maminku tří dětí teď čeká radioterapie. Prognózy bohužel nejsou nejlepší a je pravděpodobné, že se nemoc může rozšířit do dalších částí těla.

Velice by jí pomohla terapie dendritickými buňkami (DCT). Ta je ale dostupná pouze v zahraničí a nehradí ji zdravotní pojišťovna. Za poslední rok přišla rodina o veškeré úspory. Agresivní nemoc nedovoluje mamince starat se o teprve roční dcerku, a tak o ni pečuje tatínek, který do té doby rodinu finančně zajišťoval. 

Kamarádka Lucky Kamila se rozhodla založit sbírku na platformě Donio, kam může přispět každý libovolnou částkou. Doufá, že se povede vybrat dostatek peněz na zaplacení terapie v Litvě nebo v Německu a cestovní výdaje spojené s léčbou.

Jelikož to bude za chvíli rok, co Lucka podstupuje náročnou léčbu a tělo začíná být unavené, je tohle nadějná pomoc vedoucí k uzdravení, popřípadě zlepšení celkového zdravotního stavu,“ vysvětlila Kamila. 

Donna ( 24. března 2024 10:05 )

Provádí se samozřejmě i u nás 👍🙂

Donna ( 24. března 2024 10:04 )

Článek se nezakládá úplně na pravdě, už z toho důvodu, že tímto typem onkologického onemocnění u nás trpí velmi mnoho žen...
A imunotetapii, pokud jí potřebují
mají.
Terapie dendritickými buňkami (DCT), resp. imunoterapie je i u nás hrazena a tato péče poskytována.
Avšak za splnění určitých podmínek, jako je např. absolvování léčby.
Tato pacientka ještě neodstoupila ani to, pro její tumor nejdůležitější, a to radioterapii. A už se chystá na něco, co jí za určitých podmínek, může i ublížit a podpořit další rozvoj rakoviny.
Tuto sbírku údajná kamarádka trochu uspěchala, neb po ozářkách ji léčbu ZP schválí.
To, co řekli údajní lékaři..., kteří..., podepsali by se pod to... 🤔

Uživatel_5650492 ( 24. března 2024 09:35 )

Řediteli největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP Zdeňku Kabátkovi se už před více než dvěma lety zvýšil o téměř dvě třetiny plat. Místo 225 tisíc, které měsíčně bral od svého nástupu do čela VZP v roce 2012, činí nyní jeho pravidelný měsíční příjem 355 tisíc korun.
K tomu mu navíc správní rada každý rok schvaluje roční odměnu, která v posledních letech činila přes 1,2 milionu.

Článek z 4.3.2024

Kde jsou asi peníze na léčbu?....
Marie M.

Jarmila Krupova ( 24. března 2024 08:48 )

Proč se takové zákroky dělají jen v cizině?I taková Litva je lepší než česká republika.

begonie ( 24. března 2024 08:11 )

👍 👍 👍 👍 👍

Zobrazit celou diskusi